Τραγικό θάνατο ο «υπέροχος άνθρωπος» Τζον Νας: Πώς πέθανε – το μήνυμα του Βαρουφάκη [φωτο]

Πώς πέθανε ο «υπέροχος άνθρωπος» Τζον Νας; Ποιο το μήνυμα του Βαρουφάκη;

Ο ιδιοφυής μαθηματικός και οικονομολόγος Τζον Νας, που είχε τιμηθεί με το Βραβείο Νόμπελ για τη συμβολή του στη θεωρία των παιγνίων, πέθανε σε ηλικία 87 ετών μαζί με τη σύζυγό του.

Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ ο οδηγός του ταξί που τους μετέφερε στο Νιου Τζέρσι, έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε προστατευτικό κιγκλίδωμα.

Ο Τζον Νας είχε γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο μέσα από την ταινία Α Beautiful Mind (Ένας υπέροχος άνθρωπος), με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου, μια συγκλονιστική ταινία που αναδείκνυε τη μοναδικότητά του αλλά και το δράμα που ζούσε.

Έπασχε από σχιζοφρένεια, αναγκάστηκε να αφήσει μια λαμπρή πορεία στον χώρο της Επιστήμης, αλλά η θεωρία του επιβεβαιώθηκε μετά από πολλά χρόνια. Έτσι, κέρδισε το βραβείο Νόμπελ και την καθολική αναγνώριση του επιστημονικού κόσμου σε όλο τον πλανήτη.

Με ένα μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αποχαιρέτησε ο Γιάννης Βαρουφάκης τον μαθηματικό Τζον Νας, που πέθανε σε τροχαίο δυστύχημα στο Νιου Τζέρσεϊ.

Ο υπουργός Οικονομικών έγραψε: «Να διαβάζω το έργο σου, ήταν για εμένα έμπνευση. Το γεγονός ότι σε συνάντησα και πέρασα χρόνο μαζί σου, ήταν ένα ανεκτίμητο όφελος. Αντίο Τζον Νας».

Δείτε το συγκινητικό μήνυμα του Βαρουφάκη για τον Τζον Νας:

john-nash-varoufakis

Διαβάστε πώς πέθανε η ηθοποιός και ποιήτρια Αγγελική Ελευθερίου και σε τι ηλικία πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Λίλη Παπαγιάννη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.