Αναταραχή στη Βουλή με τις τροπολογίες Κατρούγκαλου: Τι περιλαμβάνουν

Τι περιλαμβάνουν οι τροπολογίες του Κατρούγκαλου;

Αναταράξεις το απόγευμα της Τρίτης στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο.

Η πρωτοβουλία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης να κάνει αποδεκτές 15 τροπολογίες που κατατέθηκαν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, με τη ΝΔ να αποχωρεί από τη συνεδρίαση χαρακτηρίζοντας τις τροπολογίες “φωτογραφικές” και “ρουσφετολογικές”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Κατρούγκαλο ότι ο κρύβεται ο ίδιος πίσω από τις τροπολογίες.

Με μία εξ αυτών να προβλέπει παύση πειθαρχικών διώξεων για δημάρχους, μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε ότι πρόκειται για πελάτες του δικηγορικού γραφείου του κ. Κατρούγκαλου, τον οποίο κατηγόρησε ότι βάζει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να φέρουν την τροπολογία επειδή δεν τολμά ο ίδιος.

Απαντώντας, ο κ. Κατρούγκαλος αποκάλεσε “υποκριτή” πολιτικό τον κ. Μητσοτάκη, που ανταπέδωσε τα πυρά χαρακτηρίζοντας τον υπουργό “φαύλο” πολιτικό.

Νωρίτερα, από τη συνεδρίαση είχε αποχωρήσει και η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, που μίλησε για σύγκρουση συμφερόντων επικαλούμενη τα ιδιωτικά συμφωνητικά που είχε συνάψει ως δικηγόρος ο κ. Κατρούγκαλος, εισηγητής του νομοσχεδίου.

Αντιδράσεις εκδηλώθηκαν και από το Ποτάμι, το οποίο προτίθεται να ζητήσει 15 ονομαστικές ψηφοφορίες, μία για κάθε κατατεθείσα τροπολογία.

Διαβάστε ποια η απίστευτη ατάκα Κατρούγκαλου για Siemens.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.