Γιατί δεν πρέπει να τρομοκρατείται ο λαός από την έξοδο από το ευρώ

Γιατί δεν πρέπει να τρομοκρατείται ο λαός από την έξοδο από το ευρώ εξήγησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Την πολιτική της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, αμφισβήτησε ανοικτά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ετοιμοπόλεμος» παρουσιάστηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την ομιλία του, την Κυριακή (24/05) στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αμφισβήτησε ανοιχτά την πολιτική της κυβέρνησης σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αφού χαρακτήρισε «μαντρόσκυλο που επιτίθεται» τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναρωτήθηκε «πού έχουμε συμφωνήσει ως τώρα;», επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές ότι η κυβέρνηση πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζεται η ίδια και να προετοιμάζει και τον λαό για το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ.

«Ο κόσμος είπε ότι πρέπει να καταργηθεί το μνημόνιο εντός ευρωζώνης και να μη χρεωκοπήσουμε. Κι αν αυτό δεν γίνεται; Οι άλλοι κάνουν τη ρήξη, οι άλλοι επιδιώκουν να μας εξοντώσουν. Βλέπετε τον Σόιμπλε, είναι σαν το μαντρόσκυλο που επιτίθεται. Όταν δεν πάει άλλο λέμε στοπ δεν θα πληρώσουμε. Είναι αυτό καταστροφή ή αυτό που μας επιβάλλουν; Γιατί να τρομοκρατηθεί ο λαός από επιστροφή στο εθνικό νόμισμα; Μόνο εδώ ισχύει το εθνικό νόμισμα=καταστροφή», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Και πρόσθεσε: «Που έχουμε συμφωνήσει ως τώρα; Στις ιδιωτικοποιήσεις; Έχουμε συμφωνήσει να πουλήσουμε το 51% του λιμανιού. Έπρεπε το ΤΑΙΠΕΔ να το είχαν διαλύσει. Δεν χρειάζεται το ΤΑΙΠΕΔ για να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία.

Η ΚΕ θέλει να πάρουμε μια απόφαση. Δεν πουλάμε λιμάνια, τραίνα, αεροδρόμια. Δεν πουλάμε τα ακίνητα φιλέτα. Σαν το δικό μας τετράμηνο εκβιασμό δεν έχει δεχτεί άλλη χώρα στα χρόνια του καπιταλισμού και της αποικιοκρατίας. Αποστράγγιση αποθεμάτων-κλείσιμο στρόφιγγας. Υπάρχει συνειδητοποίηση ή πάμε αμέριμνοι για συμφωνία;

Μακάρι να έχουμε αλλαγή στάσης από πιστωτές. Αλλιώς δεν έχουμε σχέδιο σε περίπτωση που δεν έχουμε να πληρώσουμε και θα μας οδηγήσουν εκεί που θέλουν, στο χειρότερο δυνατό σενάριο. Πρέπει να προετοιμάσουμε τον λαό για ότι μπορεί να συμβεί. Ο λαός άμα του πούμε την αλήθεια θα μας στηρίξει. Αυτή είναι η μόνη εναλλακτική.

Οι λεγόμενοι θεσμοί εφαρμόζουν εδώ και τέσσερις μήνες το μαρτύριο της σταγόνας σε βάρος του ελληνικού λαού και μια από τις πιο φρικτές και εκβιαστικές πρακτικές στα παγκόσμια χρονικά σε βάρος της χώρας. Αυτή την ώρα η κυβέρνηση πρέπει να προετοιμαστεί σε βάθος και να προετοιμάσει τον ελληνικό λαό για την περίπτωση που δεν υπάρξει τις επόμενες ημέρες μια συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμα μας.

Η κυβέρνηση πρέπει να είναι έτοιμη και να ετοιμάσει τον ελληνικό λαό για να εφαρμοστεί κάθε δυνατή εναλλακτική λύση προκειμένου να αποτραπούν νέα μέτρα και ιδιωτικοποιήσεις. Να εφαρμοστεί κάθε δυνατή εναλλακτική λύση για να αποκτήσει η χώρα ισχυρή ρευστότητα και να επιτύχει διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους χωρίς τα οποία δεν είναι δυνατόν να χτυπήσουν υφεσιακές τάσεις και να αναζωογονηθεί η οικονομία. Κάθε εναλλακτική λύση που καταργεί παλιά μνημόνια και αποτρέπει νέας μορφής πειθαναγκασμούς, όσες δυσκολίες και αν έχει, είναι πολύ προτιμότερη από εξουθενωτικούς συμβιβασμούς γιατί δίνει ελπίδα και προοπτική στη χώρα», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Διαβάστε πώς χόρεψε στο ρυθμό των εμβατηρίων στην παρέλαση ο Λαφαζάνης και γιατί είναι θέμα χρόνου η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.