Γιατί η Mars τα «βάζει» με τη βιομηχανία σοκολάτας

Γιατί η Mars τα «βάζει» με τη βιομηχανία σοκολάτας;

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής γλυκών σε όλο τον κόσμο θέλει να μειώσετε τη ζάχαρη που καταναλώνετε.

Η Mars, η οποία κατασκευάζει τα M&M, τα Snickers και τα Twix, είπε την προηγούμενη εβδομάδα ότι υποστηρίζει τις συστάσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ για μείωση της πρόσληψης ζάχαρης και αναγραφή των πρόσθετων σακχάρων στη συσκευασία κάθε προϊόντος σοκολάτας.

Η θέση αυτή προκαλεί έκπληξη, εφόσον προέρχεται από έναν μεγάλο παραγωγό σοκολάτας και γλυκών.

Όμως, τώρα τελευταία πολλές εταιρείες παραγωγής τροφίμων ανταγωνίζονται η μία την άλλη ως προς το ποια θα φανεί καλύτερη προσφέροντας περισσότερες φυσικές τροφές και σταματώντας τη χρήση τεχνητών συστατικών.

Η Nestle δήλωσε τον περασμένο Φλεβάρη ότι έγινε η πρώτη μεγάλη παραγωγός γλυκών που εξάλειψε τη χρήση τεχνητών χρωμάτων και αρωμάτων από τις σοκολάτες της. Επίσης, τον Απρίλιο η Kraft Foods ανακοίνωσε το σχέδιό της για εξάλειψη των τεχνητών συντηρητικών και συνθετικών χρωμάτων από τα έτοιμα μακαρόνια με τυρί που παράγει.

Η ίδια τάση ακολουθείται από αλυσίδες ταχείας εστίασης, όπως η Panera Bread και η Chipotle, οι οποίες έχουν πάψει να χρησιμοποιούν διάφορες χημικές ουσίες καθώς και γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα.

Όσο για τη Mars, η εταιρεία τονίζει ότι θέλει να «ανταποκριθεί στις προκλήσεις διατροφής και υγείας με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η κοινωνία μας».

«Οι προσπάθειες περιορισμού της κατανάλωσης πρόσθετων σακχάρων και χρήσης διαφωτιστικών ετικετών είναι βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και θα ωφελήσουν όλους όσοι απολαμβάνουν τα προϊόντα Mars» δήλωσε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η Mars τόνισε ότι υιοθετεί τις συστάσεις των παγκοσμίων αρχών υγείας για περιορισμό των σακχάρων σε λιγότερο από 10% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων και για αναγραφή των «πρόσθετων σακχάρων» στις ετικέτες των συσκευασμένων τροφών.

«Θέλουμε όλοι οι άνθρωποι να απολαμβάνουν τα προϊόντα Mars στα πλαίσια μιας καλά ισορροπημένης διατροφής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντέιβ Κριν, επικεφαλής έρευνας & ανάπτυξης της εταιρείας.

Διαβάστε ποια τα 5 καλύτερα υποκατάστατα της ζάχαρης και τι σοκολάτα έδωσε γιαγιά στα εγγόνια της και τα έστειλε στο νοσοκομείο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.