Δημοσκόπηση Metrisi: πόσο “χάνει” ο ΣΥΡΙΖΑ, τι λένε για τρίτο Μνημόνιο

Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση από την εταιρεία Metrisi;

Με 9,1 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσκόπηση της εταιρίας ΜETRISI η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος». Στην ίδια δημοσκόπηση έξι στους δέκα πολίτες εκτιμούν πως έρχεται νέο Μνημόνιο.

Πρόθεση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ:33,2%

ΝΔ: 24,1%

Ποτάμι: 6,3%

ΚΚΕ 5,3%

ΑΝΕΛ: 5,3%

Χρυσή Αυγή 5,1%

ΠΑΣΟΚ 3,1%

Αλλο κόμμα: 5,4%

Αδιευκρίνιστη ψήφος: 12,2%

Το 60,1% πιστεύει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με τους θεσμούς, ενώ μόνο το 21,7% πιστεύει ότι θα φτάσουμε σε αδιέξοδο.

Το 53,6%, εξάλλου, πιστεύει ότι, εάν τελικά επιτευχθεί συμφωνία, δεν χρειάζεται να τεθεί σε δημοψήφισμα, αλλά αρκεί η έγκρισή της από την κυβερνητική πλειοψηφία. Η προεξόφληση της επίτευξης συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς αποτυπώνεται και στη μείωση της ανασφάλειας και του φόβου τόσο για έξοδο από το ευρώ όσο και για χρεοκοπία ή στάση πληρωμών από το Δημόσιο, καθώς επίσης και από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία 71,4% θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν επιθυμούν έξοδό μας από το ευρώ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παραμένει το ισχυρό «ατού» της κυβέρνησης στη δημοσκόπηση της Metrisi, αφού η ικανοποίηση για το έργο και τις προσπάθειές του παραμένουν σε υψηλό ποσοστό (44,5%), παρότι παρουσιάζει σχετική πτώση σχεδόν έξι ποσοστιαίων μονάδων από τον Απρίλιο.

Διαβάστε ποιος ο χαμός με τον διορισμό της Έλενας Παναρίτη στο ΔΝΤ και πώς ο Σαμαράς σκάβει τον λάκο της Ελλάδας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.