Δύσκολες ώρες για τον “Δόκτωρ Ζιβάγκο” Ομάρ Σαρίφ: Από τι πάσχει

Ποιο το πρόβλημα της υγείας του θρυλικού “Δόκτωρ Ζιβάγκο” Ομάρ Σαρίφ;

Από τη νόσο του Αλτσχάιμερ πάσχει ο διάσημος ηθοποιός Ομάρ Σαρίφ και, όπως αποκάλυψε ο γιος του, αγωνίζεται να θυμηθεί τις πιο διάσημες ταινίες του.

Ο 83χρονος, αιγυπτιακής καταγωγής, ηθοποιός, του οποίου η φήμη εκτοξεύτηκε το 1962 όταν πρωταγωνίστησε στον «Λόρενς της Αραβίας» και αργότερα το 1965 στον «Δόκτωρ Ζιβάγκο», χτυπήθηκε από την ασθένεια τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο γιος του, Τάρεκ Ελ-Σαρίφ, αποκάλυψε πως ο πατέρας του έχει αποσυρθεί από την υποκριτική λόγω της ασθένειας, καθώς πλέον συγχέει τα ονόματα των πιο διάσημων ταινιών και έχει ξεχάσει πού γυρίστηκαν.

Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, ο γιος του Ομάρ Σαρίφ δήλωσε: «Ο πατέρας μου έχει Αλτσχάιμερ. Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί σε ποιο στάδιο είναι. Το προφανές είναι ότι ποτέ δεν θα βελτιωθεί και θα.. χειροτερεύει».

«Υπάρχουν στιγμές της ημέρας, που είναι καλύτερα και άλλες που αισθάνεται σύγχυση. Ξέρει ποιος είναι, αλλά δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο οι άνθρωποι τον αναγνωρίζουν και τον χαιρετάνε. Όταν κάποιος τον πλησιάζει στον δρόμο, συχνά νομίζει ότι είναι κάποιος που τον ήξερε και τον έχει ξεχάσει, ενώ μπορεί απλά να είναι ένας θαυμαστής».

Όπως λέει ο γιος του, ο Ομάρ Σαρίφ γνωρίζει ότι είναι ένας διάσημος ηθοποιός. «Η απώλεια της μνήμης επηρεάζει πάνω από όλα συγκεκριμένα πράγματα, λεπτομέρειες, όπως την επίσκεψή του σε κάποιο μέρος ή την συμμετοχή του σε μία ταινία. Θυμάται για παράδειγμα, ότι έπαιξε στον Δόκτωρ Ζιβάγκο αλλά έχει ξεχάσει πότε γυρίστηκε».

Ο Eλ-Σαρίφ, το μόνο παιδί από τον γάμο του ηθοποιού με την Φατέν Χαμάμα, ομολογεί ότι ο πατέρας του δεν αποδέχεται ότι είναι άρρωστος και αρνείται να κάνει τις ασκήσεις για να επιβραδύνει τη νόσο. Αποκάλυψε μάλιστα ότι ο πατέρας του ρωτάει συχνά για τη μητέρα του, ξεχνώντας ότι πέθανε τον Ιανουάριο.

Σε συνέντευξή του το 2013 ο Ομάρ Σαρίφ παραδέχθηκε ότι είχε την τάση να ξεχνάει πολλά πράγματα, αλλά το παρουσίασε ως κάτι θετικό, διότι, όπως είπε, αυτό σημαίνει πως δεν στέκεται στο παρελθόν και σκέφτεται το παρόν. Τότε, ο εκπρόσωπός του απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι ο ηθοποιός έπασχε από Αλτσχάιμερ, αλλά από υπερκόπωση.

omar-shariff-altzheimerΔείτε πώς είναι σήμερα ο Ομάρ Σαρίφ στα 83 του:

Το 2009 ο Ομάρ Σαρίφ έπαιξε στην γαλλική ταινία «I Forgot To Tell You», έναν πάσχοντα του Αλτσχάιμερ. Κατά την προετοιμασία για τον ρόλο της ταινίας, που περιγράφει τη φιλία μεταξύ ενός ηλικιωμένου άνδρα και μιας νεαρής κοπέλας, είχε επισκεφτεί πολλά νοσοκομεία με ασθενείς που έπασχαν από Αλτσχάιμερ για να ενημερωθεί για την ασθένεια.

Διαβάστε ποιο το σοβαρό πρόβλημα υγείας της Ρένιας Λουιζίδου που κανείς δεν γνώριζε και ποιες οι δύσκολες ώρες για τον Κώστα Τσάκωνα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.