Ποιοι πολιτικοί θυμήθηκαν τα χρέη τους και “βολεύτηκαν” με τις 100 δόσεις. Ονόματα

Ποιοι πολιτικοί «σώθηκαν» από τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις;

Λύτρωση στη ρύθμιση των 100 δόσεων για χρέη και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, που προώθησε η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός, Νάντια Βαλαβάνη, βρήκαν και πολλοί πολιτικοί εκτός από επιχειρηματίες.

Ανάμεσα σε αυτούς τους γνωστούς πολιτικούς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα είναι και οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Τέρενς Κουίκ, Θεόδωρος Πάγκαλος, Γιώργος Κύρτσος αλλά και η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου, Δήμητρα Λιάνη.

Ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου αποχώρησε πέντε ημέρες μετά την ορκομωσία του από την τεχνική εταιρία στην οποία ήταν μέτοχος, με τους πρώην συνεργάτες τους να εντάσσονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Ο Τέρενς Κουίκ είχε προαναγγείλει ότι θα ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων προτού ακόμη ψηφιστεί, αποκαλύπτοντας τότε ότι ακόμη και το σπίτι του έχει δεσμευτεί από την Εφορία.

«Έκανα μια δήλωση στις 5 Απριλίου ότι θα είμαι ο πρώτος που θα σπεύσω να κάνω τη ρύθμιση. Όταν άνοιξε η ρύθμιση ήμουν ο πρώτος που έσπευσα και την έκανα», δήλωσε στην εφημερίδα.

Τον δρόμο της ρύθμισης όπως οι άλλοι πολιτικοί ακολούθησε και ο Γιώργος Κύρτσος για χρέος 200.000 ευρώ της εφημερίδας CityPRESS.

«Αυτές τις ώρες ο λογιστής μου είναι σε συνεννόηση με την Εφορία και μπαίνουμε κι εμείς στη ρύθμιση. Το ποσό που οφείλω ανέρχεται σε περίπου 400.000 ευρώ. Είναι κάτι δικαστικά επί εποχής Σημίτη, αυτά του ΣΔΟΕ τα κυνηγητά που είχα στο παρελθόν» σημειώνει η Δήμητρα Λιάνη.

Διαβάστε ποια η επείγουσα έρευνα του ΣΔΟΕ για Λαλιώτη-Παπανδρέου και πώς τα ταμεία αδειάζουν και η Βουλή μοιράζει άτοκα δάνεια στους βουλευτές.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.