Δημοσκόπηση Public Issue: σε “άδειο” γήπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ, ποια κόμματα παλεύουν στην τρίτη θε΄ση

Τι δείχνει η δημοσκόπηση της Public Issue για την Αυγή της Κυριακής;

Καθαρή υπεροχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και σημαντική αποδοχή της στρατηγικής της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις, καταδεικνύουν τα ευρήματα δημοσκόπησης της Public Issue για την Αυγή της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, συντριπτικά μεγάλη υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαφορά με τη ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει υπερδιπλάσιο ποσοστό από τη ΝΔ, 48,5% έναντι 21%, και ακολουθούν ΚΚΕ και ΧΑ με 6%, Το Ποτάμι με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, οι ΑΝΕΛ καταγράφουν 3,5% και τα λοιπά κόμματα 5,5%.

Τη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης στηρίζει το 54%, έναντι 37% που διαφωνεί. Το 56% προκρίνει την έγκριση της ενδεχόμενης συμφωνίας από τη Βουλή και το 34% με δημοψήφισμα, ενώ το 37% αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να υποχωρήσει, έναντι του 58% που δηλώνει ότι δεν πρέπει να υποχωρήσει.

Για τις επιμέρους πτυχές της διαπραγμάτευσης το 89% της δημοσκόπησης της Public Issue τάσσεται εναντίον της μείωσης κύριων συντάξεων, το 81% εναντίον της απελευθέρωσης ομαδικών απολύσεων, το 79% εναντίον της μείωσης των επικουρικών, το 57% εναντίον της διατήρησης του ΕΝΦΙΑ,το 52% εναντίον της επιβολής ενιαίου ΦΠΑ 18%, και το 43% εναντίον της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.

Η δημοτικότητα του κ. Τσίπρα φθάνει στο 77%, ενώ η καταλληλότητα για την πρωθυπουργία στο 63% με τον κ. Σαμαρά μόλις στο 20%. Το 44% είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση . Οι πολίτες είναι διχασμένοι για την Ευρωπαική Ενωση (50% αρνητική γνώμη, 48% θετική),ψηφίζουν όμως ευρώ σε ποσοστό 71% έναντι 19% της δραχμής, σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα.

Όσον αφορά τη ΝΔ, το 74% της δημοσκόπησης της Public Issueθεωρεί ότι η αντιπολιτευτική της τακτική κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το 62% εκτιμά ότι χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας. Πάντως, ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται στο σύνολο των ψηφοφόρων ως καταλληλότερος αρχηγός για τη ΝΔ με 16% και ακολουθούν Ντόρα Μπακογιάννη με 12%, Κώστας Καραμανλής με 11%, ενώ Δημήτρης Αβραμόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Δένδιας συγκεντρώνουν από 3%. Ωστόσο, στους ψηφφοφόρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Σαμαράς 44%, Καραμανλής 15% και Μπακογιάννη 13%.

Διαβάστε τι δείχνει η δημοσκόπηση-εγκεφαλικό για τον Τσίπρα και πώς σώζονται Τσίπρας και ευρώ στη δημοσκόπηση της Κapa Research.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.