Στάθης Παπούλιας: Ποιος ο γολγοθάς μετά το βαρύ εγκεφαλικό

Ποιες οι δύσκολες ώρες του Στάθη Παπούλια;

Παραμένει μία από τις πλέον αγαπημένες φωνές του ραδιοφώνου και είναι ένας από τους λιγοστούς Ελληνες στον χώρο των media με πάνω από 300 συνεντεύξεις θρυλικών προσωπικοτήτων, κυρίως από τον χώρο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Εως το 2013, ο Στάθης Παπούλιας ήταν περιζήτητος «πανελίστας», με αξιοζήλευτη πορεία στον χώρο των media, καθώς τον διέκρινε μια πολύ ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ, που δεν του έβγαινε πάντα σε… καλό. Ο τρόπος που σχολίαζε τα δρώμενα της showbiz ήταν εξαιρετικά καυστικός κι εκείνος ένα «ζιζάνιο» που έβαζε «φιτιλιές», πάντα με το χαμόγελο στα χείλη.

Η μοίρα όμως φαίνεται ότι του έπαιξε το δικό της, περίεργο παιχνίδι. Και ξαφνικά, πριν από περίπου δύο χρόνια, του έδειξε το άσχημο πρόσωπό της. Καθισμένος στον αναπαυτικό καναπέ του σπιτιού του, απέναντι από το κορνιζαρισμένο αυτόγραφο της μοναδικής Liza Minnelli, ο Στάθης Παπούλιας μιλά στην «Espresso» πρώτη φορά για τη σοβαρότατη περιπέτεια της υγείας του.

Το καλοκαίρι του 2013 έγινε γνωστό ότι ο Στάθης Παπούλιας εισήχθη στο νοσοκομείο και από την περίοδο εκείνη χάθηκαν τα ίχνη του. «Ημουν στην παραλία με φίλους, με την παρέα μου και κάναμε διακοπές. Κάποια στιγμή τούς λέω ότι θέλω να ξαπλώσω λίγο στην ξαπλώστρα, γιατί αισθάνομαι κουρασμένος. Με τον Αγγελο Πυριόχο, τη Φαίη Σκορδά, τη Σταματίνα Τσιμτσιλή και τη Νανά Παλαιτσάκη στην εκπομπή «Πολύ μπλα μπλα» Δεν ένιωσα αδιαθεσία ή κάτι που να με κάνει να ανησυχήσω. Από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα. Το απόλυτο κενό. Η επόμενη μνήμη μου είναι από το δωμάτιο του νοσοκομείου, όταν άνοιξα ξανά τα μάτια μου. Οι γιατροί με ενημέρωσαν τότε ότι είχα υποστεί ένα βαρύτατο εγκεφαλικό επεισόδιο και ότι τη γλίτωσα στο… τσακ. Ευτυχώς που ήταν μαζί μου τότε οι φίλοι μου και φρόντισαν να μεταφερθώ αμέσως στο νοσοκομείο» λέει στην «Espresso» ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός.

Από εκείνη τη μέρα τα δεδομένα στη ζωή του Στάθη Παπούλια άλλαξαν. «Στην αρχή δεν μπορούσα να κουνηθώ καθόλου. Ημουν συνέχεια στο κρεβάτι. Μετά, σιγά σιγά, με τη βοήθεια των γιατρών και τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθώ, κατάφερα να σηκωθώ. Δυστυχώς, όπως βλέπετε, το δεξί μου χέρι δεν ανταποκρίνεται ιδιαίτερα, το ίδιο και το δεξί μου πόδι… Ακόμα και η ομιλία μου έχει επηρεαστεί. Μπορώ ωστόσο τώρα πια να στέκομαι όρθιος και να περπατάω, έστω και με δυσκολία» επισημαίνει.

Στην περιπέτεια αυτή είχε στο πλευρό του τους δικούς του ανθρώπους, ωστόσο ελάχιστοι είναι εκείνοι που ανήκουν στον επαγγελματικό του χώρο και του συμπαραστέκονται. «Εκτός από τους συγγενείς, έχω και κάποιους φίλους οι οποίοι είναι στο πλάι μου. Αλλοι μου τηλεφωνούν συχνά για να μάθουν πώς είμαι και πώς τα πάω. Μη φανταστείς όμως ότι είναι πολλοί. Είναι κυρίως τέσσερα πέντε παιδιά που ήταν πίσω από τις κάμερες στο Alter που συνεχίζουν να ενδιαφέρονται» τονίζει.

Η Φαίη και η Σταματίνα

Σε ερώτηση αν είχε συμπαράσταση από λαμπερούς πρώην συνεργάτες του απαντά με το γνωστό χιούμορ του.

«Δεν θα πω κανένας, για να μη φανώ απόλυτος. Βλέπεις εσύ όμως κάποιον εδώ; Η αλήθεια είναι ότι μόνο με τη Φαίη (σ.σ.: Σκορδά) έχουμε συνεχή επικοινωνία και πάντα ρωτά να μάθει τα νέα μου. Και η Σταματίνα (σ.σ.: Τσιμτσιλή). Να σου πω και κάνα δυο τρεις άλλους ίσως για να μη στενοχωρήσω κάποιον; Μέχρις εκεί. Κανείς άλλος. Δεν παραπονιέμαι όμως. Δεν με πειράζει καθόλου. Ξέρω πολύ καλά πώς είναι ο χώρος αυτός. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Δεν με ενδιαφέρει κιόλας».

Η φυσικοθεραπεία και η πρώτη δημόσια εμφάνισή του

Η καθημερινότητά του έχει αλλάξει πλέον, όμως ο Στάθης Παπούλιας προαναγγέλλει μέσω της «Espresso» την πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά την περιπέτεια υγείας.

«Προσπαθώ να περπατάω όσο το δυνατόν περισσότερο. Κάνω τη φυσιοθεραπεία μου και βλέπω ότι σιγά σιγά βελτιώνομαι. Και σύντομα θα κάνω το χατίρι σε μία φίλη που επίμονα μου το ζητά καιρό τώρα και θα βρίσκομαι κι εγώ μαζί της σε ένα πολύ χαρμόσυνο γεγονός. Θα είναι η πρώτη μου δημόσια εμφάνιση. Για να ξορκίσω το κακό και να αφήσω πίσω μου ό,τι άσχημο συνέβη» αποκαλύπτει ο Στάθης Παπούλιας.

Διαβάστε ποιες οι δύσκολες ώρες του Στάθη Παπούλια.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.