Συνταγή της ημέρας: Κερκυραϊκή παστιτσάδα με πένες

Ένα πιάτο που βρίσκει πάντα γενική αποδοχή όλες τις μέρες και τις εποχές του χρόνου στο τραπέζι. Εμείς προτείνουμε να το φτιάξετε με πένες αντί για το χοντρό μακαρόνι που φτιάχνεται παραδοσιακά η παστιτσάδα και να τη σερβίρετε στο κυριακάτικο τραπέζι σας.

Διαβάστε τη συνταγή για την κερκυραϊκή παστιτσάδα με πένες:

Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 15′
Χρόνος μαγειρέματος: 1:45 ‘
Έτοιμο σε: 2:0 ‘

Υλικά συνταγής:

  • 1 κόκορα αλανιάρη (1½ κιλό περίπου), κομμένο σε μερίδες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • ½ κιλό χυμό ντομάτας φρέσκο
  • 3 κουτ. σούπας πελτέ
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι κοπανισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο κοπανισμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ κιλό πένες
  • Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για την κερκυραϊκή παστιτσάδα με πένες, στο Συνταγές με κέφι.

    ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
    Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!