Βόμβα: Υπουργός, σύζυγος πρώην πρωθυπουργού και Ευρωβουλευτής στα δίχτυα της εφορίας. Πόσα χρωστάνε

Πόσα χρωστάνε υπουργοί της κυβέρνησης και μεγάλα πολιτικά πρόσωπα στην εφορία;

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει ένας «αγώνας» από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με email και τηλεφωνήματα, προκειμένου να πειστούν να πληρώσουν ό,τι μπορούν εκείνοι που χρωστούν στην εφορία από 250.000 έως και 1,5 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν δεχθεί το συγκεκριμένο «μήνυμα» να ρυθμίσει τα χρέη του είναι και ένας υπουργός της κυβέρνησης, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα». Το εν λόγω συνεργαζόμενο μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με δημόσιο ρόλο στο παρελθόν, πλήρωνε επί χρόνια υπέρογκους φόρους όπως λέει, αλλά η οικονομική κρίση τον έφερε σε δύσκολη θέση.

Δεν έχουν κάνει όμως ακόμα το ίδιο από την πλευρά τους νυν και τέως υπουργοί, διάσημοι αντιμνημονιακοί, ευρωβουλευτές, αντιπρόεδροι προηγούμενων κυβερνήσεων, σύζυγοι πρωθυπουργών που «σφυρίζουν αδιάφορα» ακόμη για τη ρύθμιση του αιώνα. Σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές, ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν δεχτεί «ραβασάκι» ή τηλέφωνο από την Εφορία ξεχωρίζουν:

1.Μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. που πηγαινοέρχεται συχνά στο υπουργείο Οικονομικών για να βρει κονδύλια για το υπουργείο του. Αν και για πολλά-πολλά χρόνια στο παρελθόν, όπως λέει ο ίδιος, πλήρωνε υπέρογκους φόρους με συνέπεια, η οικονομική κρίση τον έφερε σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση. Εχει όμως εδώ και χρόνια πλέον εγκαταλείψει την αποπληρωμή του χρέους του, που σκαρφάλωσε έτσι στα 285.000 ευρώ. Εδώ και καιρό λέει πως προετοιμάζεται να αξιοποιήσει τις ρυθμίσεις χρεών. Το πρόβλημα όμως είναι πως, παρά τα «κουρέματα» και τις εκπτώσεις που αυτή προσφέρει, θα πρέπει να πληρώνει περίπου 2.000 ευρώ τον μήνα για τα επόμενα 8,5 χρόνια ή να βάλει μπροστά λεφτά -που δεν τα έχει- για να μειώσει περισσότερο τη δόση του.

2. Σύζυγος πρώην πρωθυπουργού που, ελλείψει χρημάτων, πουλούσε τη βίλα της πολλά χρόνια πριν από το μνημόνιο, βρέθηκε να χρωστά στην Εφορία πάνω από 400.000 ευρώ. Επειδή τα χρέη της είναι παλιά, έχουν μεγάλες προσαυξήσεις που μπορεί να διαγραφούν και η οφειλή να μειωθεί δραστικά αν υπαχθεί στη ρύθμιση. Δεν έχει κάνει καμία κίνηση προς το παρόν όμως.

3. Έλληνας ευρωβουλευτής, που είδε τον επιχειρηματικό όμιλο που είχε στήσει την προηγούμενη δεκαετία να καταρρέει αφήνοντας στον δρόμο εκατοντάδες εργαζομένους, χρωστάει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην Εφορία. Παρότι, όπως λέει, θα κάνει τα πάντα για να υπαχθεί στη ρύθμιση μέχρι την τελευταία ημέρα της διορίας που προβλέπει ο νόμος, ισχυρίζεται πως δυσκολεύεται παρά τον υψηλό μισθό που λαμβάνει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

4. Πρώην υπουργός, που είναι γνωστός στο Πανελλήνιο για το μεγάλο πολιτικό εκτόπισμα και την τεράστια ακίνητη περιουσία του, βρέθηκε να χρωστάει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην Εφορία λόγω των χαρατσιών από νόμους που έχουν τη δική του σφραγίδα, από τις ανώτατες κυβερνητικές θέσεις στις οποίες διετέλεσε. Ακόμα δεν έχει ζητήσει να υπαχθεί στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις.

Διαβάστε γιατί δεν έχει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ ο Πάγκαλος και πόσα χρωστάνε ΑΝΤ1, MEGA, STAR, ALPHA, ΣΚΑΪ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.