Δημοψήφισμα 2015: Τι λένε οι δημοσκοπήσεις

Τι λένε οι δημοσκοπήσεις για το Δημοψήφισμα 2015 για το αν θα παραμείνουμε στο ευρώ ή όχι;

Συμφωνία με την Ευρώπη και υπέρ του ευρώ τάσσεται η πλειοψηφία των Ελλήνων σε δύο διαφορετικές δημοσκοπήσεις για κυριακάτικες εφημερίδες.

Να σημειωθεί ότι και οι δύο δημοσκοπήσεις είχαν γίνει πριν την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος – άρα δεν αφορούν άμεσα το συγκεκριμένο ερώτημα και τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Στη δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα, το 57% ζητά συμφωνία, ενώ το 29% επιθυμεί τη ρήξη με την Ευρώπη.

Αναφορικά με την πρόταση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στους θεσμούς, το 68% τη χαρακτηρίζει «Μνημόνιο», ενώ αντίθετη άποψη έχει μόλις το 19%.

Στη δημοσκόπηση, της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, σαφές προβάδισμα έχει το «ναι» στη συμφωνία στο δημοψήφισμα 2015.

Στην ερώτηση «Αν η συμφωνία παραπεμφθεί σε δημοψήφισμα, τι θα ψηφίσετε», το 47,2% απαντά «ναι» και το 33% «όχι», ενώ «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» επιλέγει το 19,8%.

Τέλος, στο ερώτημα αν θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ ή όχι η Ελλάδα, το 67,8% διαλέγει το κοινό νόμισμα και το 25,2% τη δραχμή.

Διαβάστε τι θα συμβεί με τις καταθέσεις σε περίπτωση χρεοκοπίας και τι δήλωσε για την τροφοδοσία των ΑΤΜ και τις καταθέσεις αρμόδιο στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.