Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Κατηφόρα για ΣΥΡΙΖΑ, πού έπεσε η διαφορά με ΝΔ

Πόσο έπεσε η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στη νέα δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ;

Πτώση δύο ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και άνοδο 1% για τη Νέα Δημοκρατία -συγκριτικά με την προηγούμενη έρευνα- καταγράφει η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.

Διαφορά 18 ποσοστιαίων μονάδων στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος, διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 34,5% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 16,5%, το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 3,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%.

Περίπου 7,5% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψήφιζε κάτι άλλο, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται στο 19,5%.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, το 51,5% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ δηλώνει φοβισμένο, ενώ το 16% ελπίζει σε αυτήν την προοπτική. Το 28% δεν πιστεύει ότι μια έξοδος της χώρας από το ευρώ θα σημάνει κάτι διαφορετικό, ενώ το 4,5 % αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Διαβάστε τι λένε για τη διαπραγμάτευση στη δημοσκόπηση Metron Analysis και πόσο «χάνει» ο ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση Metrisi.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.