Γιατί οι γυναίκες προσποιούνται

Γιατί οι γυναίκες προσποιούνται τον οργασμό; Τι έδειξαν τα αποτελέσματα έρευνας.

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκυρο έντυπο Journal of Sexual Archives δηλώνει ότι οι γυναίκες πλέον δεν προσποιούνται μόνο για χάρη της σχέσης, αλλά και για την δική τους προσωπική ευχαρίστηση

Από τότε που βγήκε στους κινηματογράφους η ταινία της Meg Ryan με τίτλο When Harry Met Sally, οι άντρες απέκτησαν ένα μεγάλο άγχος: Τώρα πια γνωρίζουν ότι οι γυναίκες είναι απόλυτα ικανές να προσποιηθούν τον οργασμό τους και μάλιστα με τρόπο τόσο πειστικό που θα μπορούσε να ξεγελάσει οποιονδήποτε. Το εννοεί ή δεν το εννοεί, το μόνιμο ερώτημα ακόμη και σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι μπορούν να καταλάβουν την προσποίηση. Το ακόμη μεγαλύτερο ερώτημα όμως είναι… γιατί το κάνουν;

Μέχρι στιγμής οι γυναίκες απαντούσαν σε αυτό το ερώτημα με έναν τρόπο: το κάνουμε για να ευχαριστήσουμε τον σύντροφό μας. Μια πρόσφατη μελέτη όμως που δημοσιεύτηκε στο έγκυρο έντυπο Journal of Sexual Archives δηλώνει ότι οι γυναίκες πλέον δεν προσποιούνται μόνο για χάρη της σχέσης, αλλά και για την δική τους προσωπική ευχαρίστηση, όπως αναφέρει η Huffington Post.

Συγκεκριμένα, η μελέτη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ εξέτασε ένα δείγμα 481 ετεροφυλόφιλων γυναικών με τακτική σεξουαλική δραστηριότητα και μέσο όρο ηλικίας τα 20 χρόνια. Οι γυναίκες αυτές δεν βρίσκονταν σε κάποια σταθερή σχέση, ας κρατήσουμε αυτό το σημείο.

Οι ερευνητές ρώτησαν τις γυναίκες γιατί προσποιούνται τον οργασμό και οι τέσσερις κορυφαίες απαντήσεις τους ήταν:

1. Αλτρουιστική εξαπάτηση: οι γυναίκες θέλουν να κάνουν τον σύντροφό τους να νιώσει ότι πέτυχε τον σκοπό του και τις ικανοποίησε, ακόμη και αν αυτό δεν ισχύει. Πρόκειται για την κλασική αιτία των γυναικών που επιθυμούν να προστατεύσουν τον ανδρικό ρόλο, και βέβαια τον ανδρικό εγωισμό.

2. Φόβος και ανασφάλεια: οι γυναίκες επιθυμούν να αποφύγουν ενδόμυχα τα αρνητικά συναισθήματα σχετικά με την εμπειρία του σεξ. Σεξ χωρίς οργασμό σημαίνει αποτυχημένο σεξ και οι γυναίκες φοβούνται ότι ίσως έχουν ένα μέρος της «ευθύνης».

3. Αυξημένη διέγερση: Και να η έκπληξη της έρευνας. Προσποιούμενες οργασμό οι γυναίκες αυξάνουν τα δικά τους επίπεδα διέγερσης καθώς το μυαλό συνδέεται και με την απόλαυση.

4. Διακοπή της πράξης: Η σεξουαλική πράξη δεν δείχνει ελπιδοφόρα μηνύματα ως προς την επιτυχία της, οι γυναίκες πλήττουν και δίνουν έτσι το σήμα της ολοκλήρωσης.

Οι μελετητές διαπιστώνουν ότι οι δύο πρώτες απαντήσεις ταιριάζουν απόλυτα στην παραδοσιακή σκέψη σχετικά με τον ψεύτικο οργασμό – ότι δηλαδή η προσποίηση γίνεται για χάρη του άντρα ή για την συναισθηματική ηρεμία της γυναίκας. Η τρίτη απάντηση, ωστόσο, παρουσιάζει μια νέα αποφασιστικότητα από πλευράς των γυναικών στο κρεβάτι, δηλώνει η ερευνήτρια Erin Cooper και αυτό αξίζει να σημειωθεί ως μια εξέλιξη στην σχέση των δύο φύλων.

Υπάρχει ωστόσο ένα ερώτημα. Η μελέτη εξέτασε νέες γυναίκες που δεν βρίσκονται σε μια κανονική σχέση και προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η ομάδα αυτή εν γένει δεν μπορεί να επιτύχει τόσο εύκολα τον οργασμό όσο οι γυναίκες που βρίσκονται σε σοβαρές και μακροχρόνιες σχέσεις, όπως σχολιάζει το Time. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το NBC News, παλαιότερη έρευνα δείχνει ότι σε ένα ευρύτερο φάσμα πληθυσμού που περιλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις αποδείχθηκε ότι το 80% των γυναικών παραδέχτηκε πως έχει κάποια στιγμή προσποιηθεί.

Διαβάστε ποια είναι τα οφέλη του στοματικού στην υγεία και τι έδειξε ανατρεπτική έρευνα για το στοματικό και τη γυναικεία κατάθλιψη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.