Σάλος με τα ψέματα Γιούνκερ: Πώς “νόθευσε” τις προτάσεις Τσίπρα για να κοροϊδέψει τους Έλληνες [φωτο]

Ποιες οι κατηγορίες για νοθεία των κειμένων Τσίπρα από τον Γιούνκερ για να παραπλανήσει τους Έλληνες;

Σε ψέματα που φλερτάρουν πλέον με το επίπεδο της κοινής πεζοδρομιακής απάτης εκπίπτουν οι ισχυρισμοί του προέδρου της Κομισιόν Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με τον Γιούνκερ, ο Έλληνας πρωθυπουργός, «προκειμένου να πείσει τον ελληνικό λαό για τη σκληρότητα των μέτρων και να τον οδηγήσει στο δημοψήφισμα, παραπλάνησε την κοινή γνώμη λέγοντας ψευδώς και μεταξύ άλλων πως, η πρόταση των Θεσμών απαιτούσε την υπαγωγή των ξενοδοχείων στον συντελεστή ΦΠΑ 23% κάτι που φυσικά δεν συνέβαινε».

Μάλιστα τη Δευτέρα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες σε πνεύμα… “διαφάνειας» και να… αποκαταστήσει την αλήθεια.

– Τα ξενοδοχεία θα υπάγονται στο 13% (και όχι στο 23% όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας)

– Ζητείται άμεση αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 έτη ή στα 62 έτη με 40 έτη εργασίας

Έντονες αντιδράσεις και από τους δημοσιογράφους στα όσα ανέφερε ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ περί μη περικοπής συντάξεων στην πρόταση των Θεσμών.

Για προσωπική, κατά μέτωπο επίθεση του Ζ. Κλ. Γιούνκερ στον Αλέξη Τσίπρα, κάνει λόγο ο δημοσιογράφος των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ. Προσθέτει ότι όσα ανέφερε ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ περί μη περικοπής συντάξεων στην πρόταση των Θεσμών, δεν ισχύουν, υπενθυμίζοντας όσα προβλέπονται για το ΕΚΑΣ.

“Ο Γιούνκερ λέει μεγάλα ψέματα”

Έντονες αντιδράσεις από τους δημοσιογράφους στα όσα ανέφερε ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ περί μη περικοπής συντάξεων στην πρόταση των Θεσμών. Όπως αναφέρει ο Guardian, οι δημοσιογράφοι στην αίθουσα “ύψωσαν τα φρύδια” όταν άκουσαν τις συγκεκριμένες αναφορές, ενώ, μετά τον Π. Σπίγκελ, και ο δημοσιογράφος των Times του Λονδίνου, Bruno Waterfield, μεταδίδει ότι “ο Γιούνκερ λέει μεγάλα ψέματα”. “Η Ελλάδα πρέπει να ξέρει την αλήθεια, λέει ο Γιούνκερ. Ο άνθρωπος που μόλις ισχυρίστηκε ότι η Ευρωζώνη δε θέλει περικοπή συντάξεων”, προσθέτει.

Το ereportaz κατάφερε να εξασφαλίσει την επίμαχη σελίδα και των δυο κειμένων που αποκαλύπτει την απάτη του προέδρου της Κομισιόν και των συν αυτώ «Θεσμών».

Στο πρώτο κείμενο φαίνεται ξεκάθαρα πως τα ξενοδοχεία περιλαμβάνονται ανάμεσα στα εστιατόρια και τα catering με 23% ΦΠΑ, ενώ σε αυτή που εμφανίζει τώρα ο Γιούνκερ, «ως δια μαγείας» η λέξη «hotels» εξαφανίστηκε, κάτι που φυσικά δικαιώνει πλήρως τους ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα και αφήνει άπειρα ερωτήματα για την ποιότητα του πολιτικού ήθους των ανθρώπων με τους οποίους η χώρα μέχρι χθες η χώρα επιχειρούσε να έρθει σε συμφωνία.

Στο έγγραφο που ακολουθεί και το οποίο εμφανίζει τώρα ο πρόεδρος της Κομισιόν, η λέξη «hotel» απλά δεν υπάρχει.

Δείτε το έγγραφο του Τσίπρα που άλλαξε ο Γιούνκερ:

Διαβάστε γιατί απέρριψε τη νέα πρόταση Γιούνκερ ο Τσίπρας και γιατί δεν αντάλλαξε ούτε χειραψία με τον Τσίπρα ο Γιούνκερ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.