Στην “τσίτα” ο Σαμαράς μετά το μυστικό τηλεφώνημα της Μέρκελ. Γιατί το κρύβουν στη ΝΔ

Γιατί θέλουν να κρύψουν στη ΝΔ το μυστικό τηλεφώνημα της Μέρκελ στον Σαμαρά;

Η πενταμερής συνάντηση του Βερολίνου για το ελληνικό ζήτημα αρχίζει και ξετυλίγει το κουβάρι για πιθανές πολιτικές εξελίξεις εκτιμούν στη ΝΔ, με δεδομένο ότι πλέον οι δανειστές μιλούν ανοιχτά για την πέμπτη αξιολόγηση, άρα και τη συνέχιση όσων δεν ολοκληρώθηκαν από τον περασμένο Δεκέμβριο, άλλα κυρίως, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο τελεσίγραφο να αποδεχθεί ή να απορρίψει το σχέδιο τους για συμφωνία.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, είναι προφανές ότι η μπάλα εκτός από το γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης, βρίσκεται και στην πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση που θα κρατήσει στη Βουλή όταν και θα τεθεί προς επικύρωση η νέα συμφωνία.

Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι για δεύτερη φορά – αυτή τη φορά από το εξωτερικό – μεταδόθηκε η πληροφορία ότι ο Αντώνης Σαμαράς έγινε αποδέκτης ενός ακόμα τηλεφωνήματος από την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ζητώντας του το προφανές, δηλαδή να υποστηρίξει η ΝΔ με την ψήφο της στη Βουλή το πακέτο συμφωνίας.

Από το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ διέψευδαν για ακόμα μια φορά ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Μέρκελ-Σαμαρά με το συγκεκριμένο περιεχόμενο, όπως μετέδωσε μέσω Twitter ο οικονομικός συντάκτης των New York Times Τόμας Λάντον, οτι δηλαδή “ίσως η Μέρκελ θέλει μια ελληνική συμφωνία. Φήμες λένε ότι έχει καλέσει στο τηλέφωνο τον κ. Σαμαρά προκείμενου να τον πείσει να υποστηρίξει τη συμφωνία που θα φέρει ο κ.Τσίπρας ενώπιον του Κοινοβουλίου”.

Προ ημερών σε ανάλογη διάψευση είχε προχωρήσει η λεωφόρος Συγγρού – με επίσημη ανακοίνωση όμως – όταν η HuffPost είχε μεταδώσει την πληροφορία – με ρεπορτάζ τη Δευτέρα 18 Μαΐου – ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε δεχθεί το τηλεφώνημα από την Άνγκελα Μέρκελ, το βράδυ της Πέμπτης 14 Μαΐου, διαψεύδοντας όμως τότε ότι το τηλεφώνημα είχε γίνει στις… 18 Μαΐου!

Μέσα στην εβδομάδα δεν αποκλείεται να υπάρξει σύγκλιση των κομματικών οργάνων στη ΝΔ προκείμενου να σταθμίσουν τα νέα δεδομένα, ενώ παραμένει στο τραπέζι ακόμα και το ενδεχόμενο από πλευράς Αντώνη Σαμαρά να αναληφθεί πολιτική πρωτοβουλία συνεννόησης και με άλλους αρχηγούς κομμάτων – όπως τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Σταύρο Θεοδωρακη – που μπορεί να φτάσει μέχρι και στην υποβολή αιτήματος στον πρόεδρο της δημοκρατίας για σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Διαβάστε γιατί ο Σαμαράς είπε στον Γιούνκερ να μη δώσουν λεφτά στην Ελλάδα και πώς ξηλώνουν τον Σαμαρά από τη ΝΔ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.