Σοκ με μοντέλο: Πώς έχασε το πόδι της μετά από χρήση ταμπόν

Πώς μοντέλο στην Καλιφόρνια έχασε το πόδι της μετά από χρήση ταμπόν;

Ένα μοντέλο από την Καλιφόρνια που έχασε το πόδι της από Σύνδρομο Τοξικού Σοκ (ΣΤΣ) μηνυσε την εταιρεία που κατασκευάζει τα ταμπόν τα οποία χρησιμοποιούσε το 2012.

Το ΣΤΣ είναι μια επιπλοκή βακτηριακής μόλυνσης η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία. Μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, αλλά η πιθανότητα αυξάνεται με τη χρήση του ταμπόν καθώς δημιουργεί ένα περιβάλλον στο οποίο τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν.

Σύμφωνα με το iatronet.gr, το σύνδρομο ορίζεται ως εξής: Μια σπάνια διαταραχή όμοια με σηπτική καταπληξία προκαλούμενη από μία εξωτοξίνη, η οποία παράγεται από συγκεκριμένα στελέχη του Staphylococcus aureus και των στρεπτόκοκκων ομάδας Α. Αρχικά παρατηρήθηκε σε νέες γυναίκες που χρησιμοποιούσαν κολπικά ταμπόν κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρήσεως, αλλά μπορεί επίσης να περιπλέξει άλλες σταφυλοκοκκικές λοιμώξεις. Ένα παρόμοιο σύνδρομο προκαλείται από στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις.

Το 24χρονο μοντέλο Lauren Wasser μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τον Οκτώβριο του 2012 μετά από ένα ύποπτο κρούσμα του ΣΤΣ. Υπήρξε γρήγορη εξάπλωση της λοίμωξης προκαλώντας γάγγραινα στο δεξί πόδι, το οποίο έπρεπε να ακρωτηριαστεί.

Η Wasser τώρα μηνύει την Kimberly-Clark, την εταιρεία που έχει την Kotex -μάρκα ταμπόν που χρησιμοποίησε. Η Kotex ωστόσο διαθέτει προειδοποίηση σχετικά με τους κινδύνους του ΣΤΣ στα κουτιά κάτι όμως που η 24χρονη Wasser θεωρεί ότι δεν είναι αρκετό.

Όπως είπε η ίδια στο VICE, θέλει η προειδοποίηση να είναι πολύ μεγαλύτερη: “Ξέρεις ότι το τσιγάρο μπορεί να σε σκοτώσει και όταν καπνίζεις, η επιλογή είναι δική σου. Αν ήξερα για το ΣΤΣ, δεν θα είχα χρησιμοποιήσει ποτέ ταμπόν”.

Ο δικηγόρος του μοντέλου δήλωσε ότι η εταιρεία διαθέτει υλικά που μπορούν να κάνουν τα ταμπόν πιο ασφαλή, ωστόσο επιλέγει να μην τα χρησιμοποιεί.

Διαβάστε πώς πέθανε η άτυχη 14χρονη Νατάσα από το ταμπόν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.