100 δόσεις: πότε και πώς βγαίνετε εκτός ρύθμισης

Πότε και πώς βγαίνετε εκτός ρύθμισης για τις 100 δόσεις;

Εγκύκλιο με διευκρινίσεις για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων σε 100 δόσεις η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Στην εγκύκλιο δίνονται διευκρινίσεις σχετικά με το ποιες οφειλές μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση, τη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης των οφειλών, πότε ο οφειλέτης χάνει τη ρύθμιση, αλλά και το επιτόκιο για τα ρυθμιζόμενα ποσά.

Μεταξύ άλλων, διευκρινίζεται ότι οι οφειλές που ρυθμίζονται, δεν επιβαρύνονται στο εξής με προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, βασική οφειλή άνω των 5.000 ευρώ που υπάγεται σε ρύθμιση επιβαρύνεται με τόκο 3%, ετησίως, ενώ οι καθυστερούμενες δόσεις θα καταβάλλονται με επιβάρυνση 0,25% το μήνα.

Ο οφειλέτης τίθεται εκτός ρύθμισης στις ακόλουθες περιπτώσεις:

– Όταν στο πρώτο οκτάμηνο της ρύθμισης δεν καταβληθούν 2 συνεχόμενες δόσεις ή

– μετά την πάροδο του πρώτου οκταμήνου της ρύθμισης δεν καταβληθούν 3 συνεχόμενες δόσεις ή

– ο οφειλέτης καθυστερήσει την καταβολή της τελευταίας δόσης για χρονικό διάστημα τριών μηνών ή

– δεν υποβάλλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ, το αργότερο εντός τριών μηνών από την πάροδο της προθεσμίας υποβολής τους ή εντός τριών μηνών από την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση.

Διαβάστε ποιοι μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις και τι να προσέξετε για κρυφό χαράτσι στις 100 δόσεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.