Ξέθαψαν μεσαιωνικό σκάνδαλο: Τι δείχνει ο σκελετός αμαρτωλής καλόγριας

Τι δείχνει ο σκελετός αμαρτωλής καλόγριας; Διαβάστε τι βρήκαν στις ανασκαφές.

Οι ανασκαφές αρχαιολόγων στην Οξφόρδη έφεραν στο φως μεσαιωνικό σκάνδαλο που οδήγησε στο κλείσιμο του μοναστηριού Littlemore Priory το 1524.

Στο σημείο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το γήπεδο ποδοσφαίρου Oxford United βρέθηκε μπρούμυτα ο σκελετός μιας γυναίκας που πιστεύεται ότι ανήκει σε μια από τις διαβόητες “αμαρτωλέςκαλόγριες του Littlemore Priory που ιδρύθηκε το 1110.

Οι έρευνες με επικφαλής τον Paul Murray από το John Moore Heritage Services έφεραν στο φως 92 σκελετούς γυναικών, αντρών και παιδιών.

“Οι τάφοι στο εσωτερικό της εκκλησίας είναι πιθανό να ανήκουν σε πλούσιους ή σημαντικούς ανθρώπους και καλόγριες.

Αυτοί που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο ανήκουν πιθανότατα σε απλούς ανθρώπους που επιθυμούσαν να ταφούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην καρδιά της εκκλησίας”, υπογράμμισε.

Αποκάλυψαν σοβαρά προβλήματα υγείας όπως λέπρα, ενώ ο σκελετός γυναίκας που βρέθηκε μπρούμυτα εκτιμάται ότι οφείλεται σε σωφρονιστική πράξη με την ελπίδα ότι θα εξιλεωθούν οι αμαρτίες της.

Τέτοιες ταφές προορίζονταν συνήθως για μάγισσες ή αμαρτωλούς, με τη φήμη του μοναστηριού να έχει υποστεί πλήγμα τα τελευταία χρόνια λειτουργίας του λόγω άσεμνης και ανήθικης συμπεριφοράς ορισμένων μοναχών.

Το 1524 ο Λόρδος Καγκελάριος Thomas Wolsey διέταξε τη διάλυση του μοναστηριού, με την περιοχή να μετατρέπεται σε αγρόκτημα.

Διαβάστε τι δήλωσε ο Μιχαήλ Ρωμανός για τον τάφο της Αμφίπολης και ποια η σχέση του με τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ποιες είναι οι έρευνες που κάνουν τα Πανεπιστήμια για τον τάφο της Αμφίπολης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.