Βόμβα Σκουρλέτη: “Οι τράπεζες καλούν τους καταθέτες να βγάλουν τα…”

Ποια η προειδοποίηση Σκουρλέτη για τράπεζες και καταθέτες;

Tην επομένη της 20ης Φεβρουαρίου η συμφωνία ξηλώθηκε από τους δανειστές” είπε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Ακραίως με τον Τάκη Χατζή.

Ο κ. Σκουρλέτης έριξε την ευθύνη για τη μη πρόοδο των διαπραγματεύσεων, αποκλειστικά στους δανειστές λέγοντας πως “παρουσίασαν συμπυκνωμένα τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου μέχρι το 2017, όχι μόνο όσα περιλαμβάνονταν στο μαιλ Χαρδούβελη”, ενώ υπογράμμισε ότι “υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας 100%. Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για έντιμο συμβιβασμό. Συγκρούονται δύο διαφορετικά σχέδια για την Ευρώπη”.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι “με τη συμφωνία θα πρέπει να συμφωνούν όλα τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ”, ενώ εκτίμησε πως “δεν θα έρθει ποτέ στη Βουλή τέτοια συμφωνία. Δεν θα περάσει και υπάρχει η πιθανότητα των εκλογών.

Ο ελληνικός λαός δεν μας έδωσε λευκή επιταγή. Μας ψήφισε βάσει προγράμματος. Θέλουμε να είμαστε συνεπείς. Αν δεν μπορέσουμε, οφείλουμε να βρούμε δημοκρατική νομιμοποίηση, τις εκλογές”.

“Αρκετά έχουν κοροϊδέψει αυτό τον κόσμο. Του έχουν φερθεί ανέντιμα”, συνέχισε και έβαλε ως πλαίσιο για συμφωνία “τη διευθέτηση του χρέους”. “Δεν υπάρχει δίλημμα ευρώ ή δραχμή” πρόσθεσε. Για την απόφαση να μην πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ, είπε με νόημα: “Εχει δημιουργήσει πολιτική και οικονομική ανακατωσούρα η απόφασή μας να μην πληρώσουμε τη δόση, δεν έφερε τον κατακλυσμό. Η χώρα έχει τη δυνατότητα να σταθεί στα πόδια της” και στη συνέχεια έριξε… βόμβα λέγοντας: “Υπάρχουν καταγγελίες για τράπεζες που καλούν τους διευθυντές τους να βάλουν τα χρήματα στο Λουξεμβούργο, σε αμοιβαία”. Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στη 13η σύνταξη, που αποτελεί προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης.

«Τέλος του χρόνου, αν το επιτρέπουν τα οικονομικά, μέρος ή ολόκληρη, μπορεί να δοθεί η 13η σύνταξη. Δεν θα υπάρξει μείωση σε επικουρικές συντάξεις» ενώ επανέλαβε την «επιστροφή» του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, ακόμα κι αν δεν συμφωνήσουν οι δανειστές.

Διαβάστε ποια τα σενάρια για τις καταθέσεις και ποια η βόμβα από Bundesbank για τις ελληνικές τράπεζες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.