Βαρουφάκης: Η απίστευτη ατάκα στους βουλευτές για την Παναρίτη

Τι δήλωσε o Βαρουφάκης για την Έλενα Παναρίτη;

Για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές ενημέρωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στην Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο κ.Βαρουφάκης είπε ότι η κυβέρνηση προωθεί «ενιαία συμφωνία» και επανέφερε το αίτημα της κυβέρνησης για το rollover των 27 δισ. του Τρισέ στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ESM.

Για το θέμα της ‘Ελενας Παναρίτη, της οποίας ο διορισμός στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ακυρώθηκε μετά από αντιδράσεις που προκάλεσαν την παραίτηση της, ο κ.Βαρουφάκης επανέλαβε ότι «αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή που είχαμε, όχι γιατί διέθετε άριστο βιογραφικό, αλλά και εξαιρετική γνώση της λειτουργίας του διεθνούς αυτού οργανισμού». Σύμφωνα με τον υπουργό, «ήταν λάθος», που οι βουλευτές «μπλόκαραν» την τοποθέτησή της, στην θέση του εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ.

Βουλευτές ζήτησαν πλήρη ενημέρωση και ανοιχτές διαδικασίες ως προς τη διαπραγμάτευση, κάτι που απέρριψε, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βαρουφάκης, με το σκεπτικό ότι, βρισκόμαστε ακόμη στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

Για τον ΦΠΑ, ο υπουργός είπε ότι η εισήγηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υπάρξουν τρεις συντελεστές και ειδικά για την εστίαση, η πρόταση είναι από το 13% να πέσει στο 11%.

Διαβάστε γιατί τσακώθηκαν Βαρουφάκης-Τσίπρας και τι δώρο έκανε ο Σόιμπλε στον Βαρουφάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.