Σοκ στον τουρισμό: Ποιες αεροπορικές δεν πωλούν πλέον εισιτήρια στην Ελλάδα

Νέο σοκ για την τουριστική αγορά, λόγω της κρίσης και των κλειστών τραπεζών, έρχεται από τις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το «Βήμα», αεροπορικές εταιρείες όπως η Emirates, η Virgin, η Turkish Airlines, η Qatar, η Quantas, η Air Baltic, η Pegasus, η China Airlines, η China Eastern, η China Southern, η Philippines και η Cathay αφαίρεσαν από τους τουριστικούς πράκτορες της χώρας το δικαίωμα να πωλούν εισιτήρια για λογαριασμό τους, φοβούμενες ότι θα χάσουν τα λεφτά τους.

«Η Emirates επιβεβαιώνει την εμπορική απόφασή της να παύσει προσωρινώς την πώληση εισιτηρίων της εταιρείας μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων και tour operators που έχουν τη βάση τους στην Ελλάδα. Ωστόσο, η εταιρεία διατηρεί τις ήδη ισχύουσες επιλογές κράτησης και έκδοσης εισιτηρίων μέσω του γραφείου κράτησης και έκδοσης εισιτηρίων της Emirates στην Αθήνα, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης πελατών και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της. Ζητάμε συγγνώμη από τους επιβάτες μας και τους συνεργάτες μας για την αναστάτωση και δεσμευόμαστε να επανεξετάσουμε τη συγκεκριμένη απόφαση εν ευθέτω χρόνω», αναφέρει η εταιρεία σε δήλωσή της προς το «Βήμα».

Πάντως ορισμένες μεγάλες εταιρείες του τουρισμού, όπως το Aktina Travel Group, είχαν προνοήσει να συνάψουν συνεργασίες με εταιρείες του εξωτερικού, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση τόσο από άλλα ταξιδιωτικά γραφεία όσο και από τους καταναλωτές στην Ελλάδα.

Παράλληλα, και διαδικτυακά πρακτορεία, όπως η Viva, έχουν λάβει τα μέτρα τους και έχουν βρει τη φόρμουλα για να πωλούν αεροπορικά εισιτήρια των συγκεκριμένων εταιρειών.

Σημειωτέον ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) επέβαλε στους τουριστικούς πράκτορες την εκκαθάριση των πωλήσεων αεροπορικών εισιτηρίων ανά εβδομάδα και όχι ανά δεκαπενθήμερο, όπως εφαρμοζόταν εδώ και λίγα χρόνια.

Διαβάστε την απίστευτη απάτη με αεροπορικά εισιτήρια μέσω Ίντερνετ και σε ποια προϊόντα και φάρμακα θα υπάρξουν ελλείψεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.