Βόμβα μεγατόνων για Βαρουφάκη: Ποιο το άγνωστο ακροδεξιό του παρελθόν

Ποια η σχέση του Βαρουφάκη με την ακροδεξιά;

Συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Stern παραχώρησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στην οποία μιλά για τα σχέδια παράλληλου νομίσματος, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και τους γονείς του, για τους οποίους αποκαλύπτει πώς γνωρίστηκαν, καθώς και ότι η μητέρα του ήταν μέλος… ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης.

Όταν η οικονομική κρίση κορυφωνόταν στην Ελλάδα, ο Γιάνης Βαρουφάκης εξέταζε την εισαγωγή παράλληλου νομίσματος στη χώρα. «Πάνω σε αυτό το θέμα έχω χτίσει, επίσης, την ακαδημαϊκή μου καριέρα» λέει ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο Stern. Όμως, η εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος δεν είναι εύκολη υπόθεση, σημειώνει.

Ο κ. Βαρουφάκης θεωρεί ότι «βρισκόμαστε σε οικονομικό πόλεμο» παρομοιάζοντας το τραπεζικό σύστημα με τανκς. «Σήμερα δεν χρειάζεται τανκς για να νικήσει κάποιος. Υπάρχουν οι τράπεζες».

Αναφερόμενος στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, δηλώνει τον σεβασμό του στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και εκφράζει την απογοήτευσή του για τον ηγέτη των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Για τη διαπραγμάτευση αναφέρει ότι ήταν ένας «ψυχολογικός πόλεμος σε όλα τα επίπεδα», καθώς και ότι «ήμουν γυμνός, ενώ ο Σόιμπλε ένας πάνοπλος μονομάχος».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφέρεται στους γονείς του, οι οποίοι γνωρίστηκαν όταν η μητέρα του, «μέλος δεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης που μισούσε όλους τους αριστερούς» παρακολουθούσε τον -φιλελεύθερων, στην παράδοση της Γαλλικής Επανάστασης, ιδεών- πατέρα του.

Διαβάστε πώς εμπλέκεται σε εγκληματική οργάνωση ο Βαρουφάκης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.