Εξελίξεις με Ντάισελμπλουμ: Τι είπε μετά το διάγγελμα Τσίπρα

Τι δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το διάγγελμα Τσίπρα;

H πιθανότητα προόδου μετά το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα για το δημοψήφισμα είναι μικρή, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Θα μιλήσουμε για τις προτάσεις, αλλά μετά το διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού θεωρώ μικρή την πιθανότητα προόδου» εκτίμησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σημειώνεται ότι για τους Ευρωπαίους δανειστές, η ακύρωση του δημοψηφίσματος θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την επανέναρξη του διαλόγου με την Αθήνα.

Στο διάγγελμά του, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την πρόθεσή του να παραμείνει μέχρι την τελευταία στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, γνωρίζοντας ωστόσο, όπως επισημαίνουν πολιτικά στελέχη όλων των κομμάτων ότι το θέμα αυτό έχει για την ώρα οριστικά κλείσει μετά την κατηγορηματική άρνηση της καγκελαρίου να συζητήσει νέες προτάσεις με την ελληνική κυβέρνηση προτού ολοκληρωθεί το δημοψήφισμα και με τη Βουλή της Γερμανίας κλειστή.

Στο ίδιο μήκος ανέφερε «έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών», ενώ ανέλαβε προσωπική δέσμευση «ώστε η κατάσταση αυτή, να είναι προσωρινή».

Η επιλογή του «ΟΧΙ» όπως πρόσθεσε θα είναι «ένα αποφασιστικό βήμα για καλύτερη Συμφωνία- δεν είναι σύνθημα, ούτε και ρήξη με την Ευρώπη, αλλά, βήμα για οικονομικά βιώσιμη Συμφωνία και λύση στο χρέος».

Ο κ. Τσίπρας διέψευσε ότι είχε «κρυφό σχέδιο» προσθέτοντας ότι «προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες όσοι διακινούν αυτό το σενάριο» και στηλίτευσε τους εκπροσώπους του εγχώριου πολιτικού συστήματος λέγοντας χαρακτηριστικά: «αφού οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία, μας ρίχνουν τώρα τα βάρη και σχεδιάζουν την ολική επαναφορά τους».

Κατήγγειλε μάλιστα, στο σημείο αυτό, ότι «έφτασαν στο σημείο να προτείνουν δοτό πρωθυπουργό» τονίζοντας ότι «η Δημοκρατία δεν είναι πραξικόπημα- πραξικόπημα είναι οι δοτές κυβερνήσεις».

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο Eurogroup και τι λέει η νέα δημοσκόπηση για το δημοψήφισμα 2015.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.