Δημοψήφισμα 2015: πώς το ΣΚΑΪ ξεφτιλίζει το ΕΣΡ

Πώς το ΣΚΑΪ ξεφτιλίζει το ΕΣΡ λίγο πριν το δημοψήφισμα 2015;

Από χθες τα μεσάνυχτα έπρεπε να έχουν διακοπεί όλες οι εκπομπές με πολιτικό περιεχόμενο για το δημοψήφισμα 2015, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Την ισχύουσα νομοθεσία, φαίνεται όμως ότι δεν σέβεται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, καθώς από το πρωί παρουσιάζει πολιτικές εκπομπές, χωρίς ωστόσο, να παρευρίσκονται στα πάνελ, πολιτικά πρόσωπα.

Μάλιστα, για να αποφύγει ενδεχόμενες κυρώσεις ο ΣΚΑΙ έχει αφαιρέσει το λογότυπο του από την οθόνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσθέτει το λογότυπο, μόνο όταν προβάλει διαφημιστικά μηνύματα, ενώ επιστρέφοντας στο στούντιο, το αφαιρεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του youpress.gr, δεν είναι λίγοι οι πολίτες που έχουν καλέσει στα τηλέφωνα επικοινωνίας του σταθμού, χωρίς ωστόσο να απαντάει κανείς, αλλά και σε αστυνομικά τμήματα, όπου τους παραπέμπουν στο ΕΣΡ.

Η νομοθεσία

(α 48 του π.δ. 351/2003: «Κατά την ημέρα διενέργειας των βουλευτικών εκλογών, των ευρωεκλογών ή των δημοψηφισμάτων, καθώς και την παραμονή αυτής απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οποιαδήποτε άλλη προεκλογική δραστηριότητα, όπως πραγματοποίηση ομιλιών, ανάρτηση και διανομή αφισών και εντύπων, μετάδοση εκπομπών και μηνυμάτων προεκλογικού περιεχομένου»)

H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση για την προβολή εκπομπών πολιτικού περιεχομένου από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, εξέδωσε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία απαιτεί την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών.

«Παρά τη σχετική απαγόρευση του νόμου ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ σήμερα Σάββατο, μία μέρα πριν το δημοψήφισμα, συνεχίζει τις εκπομπές πολιτικού περιεχομένου, με καλεσμένους εκπροσώπους του ΝΑΙ. Η παραβίαση αυτή της εκλογικής νομοθεσίας εντάσσεται σε μια πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού του εκλογικού σώματος και απαιτεί την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών».

Διαβάστε ποιοι οι 4 πιθανοί δρόμοι της Ελλάδας μετά το δημοψήφισμα 2015 και τι έγινε ανάμεσα σε Γιούνκερ, Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ, Τσίπρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.