Δημοσκόπηση Bloomberg για Δημοψήφισμα: Ποιος έχει οριακό προβάδισμα με 43%

Ποια είναι τα αποτελέσματα στο δημοψήφισμα του Bloomberg;

Οριακό προβάδισμα του «Όχι» στη λιτότητα με 43% έναντι 42,5% δείχνει δημοσκόπηση που δημοσίευσε το πρακτορείο Bloomberg, όπου παράλληλα το κοινό απαντά πως τάσσεται με ποσοστό 81% υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό του αμερικανικού πρακτορείου από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε δείγμα 1.042 ατόμων με περιθώριο λάθους 3%.

Παρά τη μεροληπτική εκτίμηση του Bloomberg ότι «οι κλειστές τράπεζες και η απομόνωση του Αλέξη Τσίπρα από τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη», το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν είναι ευρώ ή δραχμή αλλά απόρριψη ή αποδοχή της λιτότητας.

Με το γενικό σχόλιο του Bloomberg να διατυπώνεται ως «η Ελλάδα μοιρασμένη ακριβώς στα δύο», το πρακτορείο παραθέτει τις δηλώσεις του επιστημονικού υπεύθυνου της δημοσκόπησης, καθηγητή πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Νίκου Μαραντζίδη, ο οποίος εκτιμά ότι το δημοψήφισμα έχει χωρίσει την ελληνική κοινωνία σε δύο ομάδες που αντιλαμβάνονται διαφορετικά την ερώτηση του δημοψηφίσματος.

«Υπάρχουν υποστηρικτές που θεωρούν ότι το μέλλον της χώρας βρίσκεται εκτός Ευρωζώνης, ακόμα και Ευρωπαϊκής Ένωσης, και υποστηρικτές που θεωρούν ότι το δημοψήφισμα είναι μια διαπραγματευτική τακτική».

Σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Bloomberg, o Στιβεν Σέιγουελ, επικεφαλής του τμήματος στατηγικής ξένου συναλλάγματος στην BNP Paribas, δήλωσε σήμερα ότι η επικράτηση του «Όχι» στο δημοψήφισμα δεν σημαίνει Grexit.

Δείτε τη φωτογραφία με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Bloomberg για το δημοψήφισμα:

bloomberg_dimoskopisi

Διαβάστε τι λέει η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση για το δημοψήφισμα και τι ψηφίζει η συντριπτική πλειοψηφία στη μυστική δημοσκόπηση για το δημοψήφισμα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.