Δολοφονία καπετάνιου Γουλανδρή: Το θέατρο της συζύγου-μαύρης χήρας για 8 μήνες

Ποιος ο ρόλος της συζύγου του καπετάνιου στη δολοφονία;

Ψύχραιμη και κυνική, χωρίς ούτε μια στιγμή να λυγίσει από τις τύψεις της, η συζυγοκτόνος του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου επί 7,5 μήνες έπαιζε θέατρο υποδυόμενη τη χαροκαμένη χήρα.

Μία παράσταση όμως που δεν είχε πείσει κανέναν στην Κοιλάδα Αργολίδας. Ο κ. Αναστάσης Λάμπρου, πατέρας του άτυχου καπετάνιου δηλώνει στο protothema.gr ότι ήταν σίγουρος για την ταυτότητα του δολοφόνου του παιδιού του. “Περιμέναμε αυτή την εξέλιξη. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να είναι και άλλος στη μέση. Δεν μπορεί μόνη της να έκανε τέτοιο πράγμα. Πρέπει να είχε και σύνεργο. Δεν τα πήγαιναν καλά με το γιο μου εδώ και χρόνια. Κρατούσαν το σπίτι τους ενωμένο λόγω της κόρης τους. Έπρεπε όμως να τον σκοτώσει, δεν μπορούσαν να χωρίσουν; Αυτή η ερώτηση κοντεύει να μας τρελάνει” λέει χαρακτηριστικά ο χαροκαμένος πατέρας.

Σίγουρη για την εμπλοκή της νύφης της στην υπόθεση δολοφονίας του αδελφού της ήταν και η Αθανασία Λάμπρου. Δεν περίμενε όμως όπως λέει στο protothema.gr, ότι θα είχε τραβήξει γυναικείο χέρι τη σκανδάλη. “Ξέραμε ότι εμπλέκεται στην υπόθεση. Όταν την είδαμε και στην τηλεόραση που βγήκε και τον τρόπο που μίλησε, ήμασταν πια σίγουροι. Δεν περίμενα όμως ότι θα τον είχε πυροβολήσει η Δήμητρα. Κόντεψα να τρελαθώ. Υπέθεσα ότι έγινε συμπλοκή με κάποιον άνδρα με τον οποίο την έπιασε ο αδελφός μου. Της το είχα πει κι όλας. Ότι για εκείνη πήγε στο σπίτι του φίλου μου. Τώρα περιμένουμε να δούμε μήπως πει και κάτι άλλο, αν καλύπτει κάποιον” δηλώνει η αδελφή του θύματος.

Η εξέλιξη δικαίωσε τον αγώνα που έδωσε επί μήνες η οικογένεια του Θανάση Λάμπρου για να μη ξεχαστεί η δολοφονία του και ο φάκελος να μην μπει στο συρτάρι με τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις. “Επτά μήνες μετά οι μάσκες έπεσαν. Από την πρώτη στιγμή είχαμε δηλώσει την εμπιστοσύνη μας, τόσο στην Ελληνική Δικαιοσύνη, όσο και στην Ελληνική Αστυνομία. Και απ’ ότι φαίνεται αρχίσαμε να δικαιωνόμαστε. Η αποκατάσταση της μνήμης του Θανάση Λάμπρου και η παραδειγματική τιμωρία της καθ’ ομολογίαν δολοφόνου του από την Ελληνική Δικαιοσύνη αποτελεί και για εμάς πλέον προτεραιότητα” δηλώνει ο δικηγόρος της αδελφής του θύματος κ. Γιώργος Γεωργόπουλος.

Έπαιζε τη θλιμμένη χήρα στις συνεντεύξεις της

Το ακροατήριο στην παράσταση που έπαιζε τόσους μήνες η συζυγοκτόνος δεν ήταν μόνο η τοπική κοινωνία της Κοιλάδας Αργολίδας αλλά ολόκληρη η Ελλάδα. Σε δύο τηλεοπτικές της συνεντεύξεις προσπαθούσε να πείσει ότι επρόκειτο για μία θλιμμένη χήρα που αναζητεί τους δολοφόνους του άνδρα της. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωσή της στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ” στον Alpha πριν από περίπου μήνα. “Αυτό που νιώθω τώρα είναι μόνο μίσος και τεράστιος πόνος. Η απόλαυσή μου και η χαρά μου θα είναι μεγάλη όταν τους πιάσουν. Για αυτό ζω.

Για να απολαύσω αυτή τη στιγμή”. Μετά την ομολογία της προκαλεί σοκ η κυνικότητά της, να πάρει μαζί της τότε στο Κέντρο Υγείας την κόρη της, αν και η ίδια είχε τραβήξει τη σκανδάλη. “Στις 3 παρά 15 με πήρε η αδελφή μου τηλέφωνο και μου είπε ότι ο Θανάσης είναι στο Κέντρο Υγείας. Έχει πυροβοληθεί, τον έχουν πυροβολήσει, κάτι έχει συμβεί. Πήρα την κόρη μου που διάβαζε και της είπα πάμε στο Κέντρο Υγείας γιατί ο μπαμπάς σου είναι τραυματισμένος”.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της, τον Απρίλιο, στην εκπομπή “Μία” στο Star με την Τατιάνα Στεφανίδου, είχε δηλώσει ότι θα φτάσει μέχρι το φεγγάρι για να βρει τους δολοφόνους του συζύγου της, ενώ ζητούσε από όσους γνωρίζουν να βγουν και να μιλήσουν, ειδάλλως είναι συνένοχοι! “Αυτοσκοπός μου αυτή τη στιγμή είναι να βρεθούν οι δολοφόνοι του άνδρα μου. Και θα τους βρω. Εγώ θα τους βρω. Θα φτάσω στο φεγγάρι, αλλά θα τους βρω. Δεν μπορεί να μην έχει ακουστεί ο τσακωμός. Δεν μπορεί να μην έχουν ακουστεί οι πυροβολισμοί. Έχουν ακουστεί. Κάποιοι έχουν δει, ξέρουν και δεν μιλάνε.

Και αυτό είναι κακό διότι είναι συνένοχοι στο έγκλημα” είχε πει με απύθμενο θράσος. Μάλιστα τότε όχι μόνο δήλωνε σίγουρη ότι ο σύζυγός της δολοφονήθηκε, αλλά προσπαθούσε να στρέψει τις έρευνες της αστυνομίας προς λάθος κατεύθυνση. “Μου είπαν, κυρία Λάμπρου ο άνδρας σας δεν αυτοκτόνησε, ο άνδρας σας δολοφονήθηκε. Εγώ το ήξερα, ο Θανάσης δεν είχε λόγο να αυτοκτονήσει. Ήταν μία στο εκατομμύριο να έχει αυτοκτονήσει. Η ζωή του ήταν η κόρη του. Δεν θα την άφηνε ποτέ απροστάτευτη. Τη λάτρευε, ήταν η ζωή του, ανέπνεε για αυτήν. Άρα δεν είχε λόγο να αυτοκτονήσει. Τότε σκέφτηκα, επειδή έχουμε αντιπαράθεση χρόνια με κάποιον από εδώ στο χωριό για δουλειά, ότι κάτι έχει γίνει και έχουν τσακωθεί και έχουν πυροβοληθεί”.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.