Δημοψήφισμα τέλος: Τι θα γίνει με τράπεζες, καταθέσεις. “Εκτός ευρώ η Ελλάδα”

Ποια τα σενάρια για την Ελλάδα και το ευρώ μετά το “ΟΧΙ” του δημοψηφίσματος;

Μια δήλωση – βόμβα έκανε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανικών Τραπεζών κ. Βέμπερ, ο οποίος έγραψε στο twitter ότι “οι Έλληνες έσπασαν τους κανόνες της Ευρωζώνης και θα πρέπει να εγκαταλείψουν το ευρώ”.

Αν συνδυάσει κανείς και τις πληροφορίες που βγήκαν νωρίτερα στο Star από το περιβάλλον Σόιμπλε που ουσιαστικά θέλει να αρχίσει να στήνει σκηνικό χρεοκοπίας στην Ελλάδα, το κλίμα στην Γερμανία είναι πολύ βαρύ μετά το δημοψήφισμα και οι πιέσεις αναμένεται να αυξηθούν.

Πάντως, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο έχει η Μέρκελ που αύριο συναντάται στο Παρίσι με τον Ολάντ. Από εκεί, δηλαδή, θα φανούν περισσότερα για τις προθέσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Ταυτόχρονα, το πρώτο μήνυμα στην Ελλάδα στέλνει εμμέσως η Ανγκελα Μέρκελ.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΟ των Χρστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), Ραλφ Μπρίνκχαους δήλωσε ότι είναι δύσκολο πλέον να δοθούν στην Αθήνα περαιτέρω πακέτα βοήθειας μετά το δημοψήφισμα.

«Για εμάς υπήρξε πάντα το σύνθημα που εξακολουθεί να ισχύει: οικονομική βοήθεια έναντι μεταρρυθμίσεων» δήλωσε ο Χριστιανοδημοκράτης Μπρίνκχαους στο γερμανικό δίκτυο ZDF.

Και συμπλήρωσε: Εφόσον για τις μεταρρυθμίσεις αυτές δεν δεσμεύεται η ελληνική κυβέρνηση και άπαξ και η ελληνική κυβέρνηση έχει την υποστήριξη του λαού της, είναι πραγματικά δύσκολο να δοθούν στην Ελλάδα κι άλλα πακέτα βοήθειας.

Πάντως, μετά το συντριπτικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα τίθεται σοβαρό θέμα για τις καταθέσεις και την εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών, καθώς δεν υπάρχει ρευστότητα, ενώ τα σενάρια θέλουν το όριο ανάληψης να κατηφορίζει στα 20 ευρώ ημερησίως.

Διαβάστε ποια τα επίσημα αποτελεσματα του δημοψηφίσματος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.