Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ποιος είναι ο νέος «τσάρος» της οικονομίας

Ποιος είναι ο νέος «τσάρος» της οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος; Διαβάστε το βιογραφικό του.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, γεννήθηκε το 1960 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και από το 1965 η οικογένειά του μετακόμισε στην Αγγλία.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φοίτησε στο Κολέγιο του Ήτον και συνέχισε τις σπουδές του στα Πανεπιστήμια του Σάσεξ και της Οξφόρδης, όπου σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες. Παρέμεινε και μετά το τέλος των σπουδών του στη Αγγλία και για τέσσερα χρόνια δίδασκε στο Πανεπιστήμιο του Κεντ.

Σε ηλικία 33 ετών (1993) ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήρθε στην Ελλάδα και από το 2010 έγινε καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μέλος της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά στα πεδία της μακροοικονομίας, των οικονομικών της Ευρ. Ένωσης, της πολιτικής οικονομίας και της φιλοσοφίας των κοινωνικών επιστημών.Το τελευταίο του βιβλίο στην ελληνική γλώσσα, μαζί με το Χρήστο Λάσκο, είναι το Χωρίς Επιστροφή: καπιταλιστικές κρίσεις, κοινωνικές ανάγκες, σοσιαλισμός (εκδόσεις ΚΨΜ).

Είναι παντρεμένος με την Σκωτζέζα, Χέδερ Ντενίζ Γκίμπσον και έχουν τρία παιδιά ενώ είναι απόγονος του στρατηγού Θρασύβουλου Τσακαλώτου.

Διαβάστε με ποιον πρωτοκλασάτο Υπουργό «έπαιξε μπουνιές» ο Γιάνης Βαρουφάκης και τι ψήφισαν τα Εξάρχεια στο δημοψήφισμα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.