Σοκ στο Eurogroup: Κούρεμα καταθέσεων και δέσμευση κρατικής περιουσίας εισηγείται ο Ντάισελμπλουμ

Ποια η απόφαση σοκ του Eurogroup για κούρεμα καταθέσεων και δέσμευση κρατικής περιουσίας;

Όσο προχωράει η διαπραγμάτευση πέφτουν οι μάσκες. Οι Ευρωπαίοι εταίροι στο Eurogroup όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για τη διάσωση της Ελλάδας, αλλά αντίθετα θέλουν να ξεπουλήσουν όλα τα «χρυσαφικά» και τα «ασημικά».

Σοκ προκαλεί το περιεχόμενο του κειμένου στο οποίο κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατά τη διάρκεια του Eurogroup, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα.

Σύμφωνα μe πληροφορίες του Newsbomb.gr, το κείμενο – το οποίο δεν δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα, καθώς, όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει εξουσιοδοτηθεί να ενημερώσει τους ηγέτες της Ευρωζώνης στη βάση των όσων συμφωνήθηκαν προφορικά – ζητά να γίνει «κούρεμα» καταθέσεων και να δεσμευτούν ελληνικά περιουσιακά στοιχεία σε ειδικό λογαριασμό.

Για την ώρα, δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος των καταθέσεων στο οποίο απαιτούν οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης να γίνει «κούρεμα».

Μετά την παραπάνω εξέλιξη γίνεται ακόμη πιο σαφές ότι πρόθεση των δανειστών είναι να ταπεινώσουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον ελληνικό λαό.

Ωστόσο σημειώνεται ότι δεν έχει δοθεί καμία εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό από τον ελληνικό λαό για τέτοιου είδους συζήτηση – πόσο μάλλον – εγκληματική απόφαση.

Στο μεταξύ, την πρόταση που υπήρχε στο γερμανικό non paper που διέρρευσε, για τη δημιουργία ενός Ταμείου στο οποίο η Ελλάδα θα μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία της προκειμένου να αξιοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους, σχολίασε ο Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Η ιδέα του Ταμείου προήλθε από τον Γιούνκερ», είπε ο Σουλτς, εμφανιζόμενος και ο ίδιος θετικός σε μια τέτοια ιδέα.

Ο κ. Γιούνκερ είχε κάνει λόγο γι’ αυτήν την ιδέα, στο πρώτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, πρόσθεσε ο Σουλτς.

«Εάν συζητήσουμε κάτι τέτοιο, πρέπει να συζητήσουμε όχι μόνο επί αριθμών αλλά και επί της Αρχής. Πρέπει να δούμε τι είναι εφικτό και τι δεν είναι με τη διαχείριση του χρέους. Να δούμε ακόμη την ιδιοκτησία αυτού του ταμείου, σε ποιον θα ανήκει», διευκρίνισε.

«Νομίζω ότι η Ελλάδα δεν είχε εχθρική στάση σε αυτή την ιδέα, άλλα το ερώτημα είναι ποιος θα το ελέγχει, ποιος θα έχει τη διαχείριση», είπε και εξήγησε πως το θέμα «θα συζητηθεί απόψε».

«Δεν είναι κακή ιδέα», επανέλαβε και είπε πως «μπορούμε να βρούμε μια λύση απόψε για τη δημιουργία αυτού του Ταμείου».

Διαβάστε τι μέτρα στο Eurogroup αποφάσισαν οι ΥΠΟΙΚ και τον άγριο καυγά Μέρκελ-Ολάντ για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.