Eurogroup: Κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα. Δείτε τις εξελίξεις Live

Διαβάστε τις εξελίξεις στο Eurogroup Live. Κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα.

Από τις 18.30 (ώρα Ελλάδος) βρίσκεται σε εξέλιξη η νέα τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, όπου θα εξετασθεί το αίτημα της Ελλάδας για νέο δάνειο από τον ESM.

Διαβάστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από το κρίσιμο Eurogroup LIVE:

– Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στο σκεπτικό του Συμβουλίου της Ευρώπης για ακύρωση του δημοψηφίσματος

Δήλωση του Επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας & Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

“Επειδή στα ΜΜΕ διακινείται ευρέως η είδηση ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει τοποθετηθεί κατά του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, με το σκεπτικό ότι δεν πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές, πρέπει να επισημάνουμε τα κάτωθι:

Δεν υπάρχει τέτοια ή παρόμοια τοποθέτηση του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία να ελήφθη στο θεσμικό πλαίσιο του Οργανισμού ή από κάποιο αρμόδιο προς τούτο όργανο, όπως το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Άλλωστε, οι εργασίες του Συμβουλίου ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 26 Ιουνίου, πριν δηλαδή κηρυχθεί το δημοψήφισμα. Παρουσιάζεται ως απόφαση δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Thorbjorn Jagland στο Associated Press. Ως εκ τούτου, δεν αντανακλά το συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά την προσωπική άποψη του κ. Jagland.

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου καλύπτει όλους τους προβλεπόμενους από το Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο όρους, αποτελώντας έκφραση της κυρίαρχης βούλησης του ελληνικού λαού”.

Διαβάστε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.