Καιρός 29, 30, 31 Ιουλίου: Στο κόκκινο ο υδράργυρος. Πού θα φτάσει 42 βαθμούς κελσίου

Την πιο ζεστή περίοδο του 2015 διανύουμε ήδη στην εβδομάδα που ξεκίνησε χθες. Τι καιρό θα κάνει στις 29, 30, 31 Ιουλίου;

Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει την Τρίτη στους 39 βαθμούς ενώ το τριήμερο Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 29-30-31 Ιουλίου, θα φτάσει στις ηπειρωτικές περιοχές στους 40 και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι υψηλές θερμοκρασίες οφείλονται στην «κατάρρευση» του μελτεμιού στο Αιγαίο από τις θερμές αέριες μάζες που έρχονται από την Αφρικανική ήπειρο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Τάσο Αρνιακό “στις βορειότερες περιοχές της χώρας η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στα ύψη με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ιδιαίτερα αισθητή θα γίνει η θερμοκρασία στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου η θερμοκρασία θα συσσωρεύεται και από την ανθρώπινη δραστηριότητα, όπως είναι για παράδειγμα τα air condition που ενώ δροσίζουν τους εσωτερικούς χώρους, θερμαίνουν το εξωτερικό περιβάλλον”.

Πιο συγκεκριμένα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα στη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, το Θεσσαλικό κάμπο, τη Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα. Νοτιότερα, η υψηλή θερμοκρασία θα γίνει αισθητή κυριώς στη Λαμία, τη Λειβαδιά και τα περίχωρα.

Ούτε η Αττική θα ξεφύγει από τον καύσωνα τις επόμενες τρεις ημέρες σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό. “Ιδιαίτερα αισθητή θα γίνει η θερμοκρασία σε περιοχές της Αθήνας τις επόμενες τρεις ημέρες μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, που θα αρχίζει να δροσίζει. Οι περιοχές των δυτικών προαστίων θα πληγούν περισσότερο από τον καύσωνα”.

Ελάχιστα χαμηλότερες θα είναι οι θερμοκρασίες στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας. Όμως εξαιτίας της υγρασίας, και σε αυτές τις περιοχές, η θερμοκρασία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στους πολίτες.

Μείωση της θερμοκρασίας θα παρουσιαστεί από το απόγευμα της Παρασκευής 31 Ιουλίου καθώς οι ψυχρές θερμοκρασίες που θα φτάσουν από την Ευρώπη θα ρίξουν τη θερμοκρασία από 5 έως 6 βαθμούς Κελσίου προσφέροντας στους πολίτες όλης της χώρας δροσερό καιρό το Σαββατοκύριακο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.