Μυστήριο η στάση Καμμένου: Τι σκέφτεται για τη μεγάλη έξοδο

Ποια θα είναι τελικά η στάση του Πάνου Καμμένου στην ψήφιση των μέτρων στη Βουλή;

Σύγχυση όσον αφορά την στάση του στις επικείμενες ψηφοφορίες στην Βουλή και στην συμμετοχή του στην κυβέρνηση, προκάλεσε χθες με τις δηλώσεις του μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ο κ. Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έπλεξε το εγκώμιο του πρωθυπουργού, ωστόσο πρόσθεσε ότι κάτω από την πίεση των δανειστών που διέπραξαν πραξικόπημα δέχθηκε μία συμφωνία που είναι πέρα από την εντολή που είχε από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και από την εξουσιοδότηση της Βουλής. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να ψηφίσει αυτή την συμφωνία, αν και έδειξε διατεθειμένος να συνεχίσει την κοινή προσπάθεια παραμένοντας στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καμμένος στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα που συνεδριάζει σήμερα θα εισηγηθεί να καταψηφιστούν τα δύο νομοσχέδια που θα έλθουν στην Βουλή στις 15 και 22 Ιουλίου. Καθώς δεν θα δεσμεύσει όμως τους βουλευτές του αναμένεται ότι θα υπάρξουν και θετικές ψήφοι όπως του κ. Νίκου Νικολόπουλου και της κας Μαρίας Κόλια Τσαρουχά. Ο κ. Καμμένος θεωρεί ότι δεν μπορεί να ψηφίσει υπέρ αφού στην συμφωνία παραβιάζονται οι δύο προσωπικές κόκκινες γραμμές του, οι δαπάνες για την άμυνα και το ΦΠΑ στα νησιά.

Θεωρεί λοιπόν ότι είναι θέμα συνέπειας του ίδιου απέναντι στο κοινό στο οποίο απευθύνεται. Από την άλλη ο κ. Καμμένος δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει την κυβέρνηση εκτός εάν τεθεί θέμα συγκρότησης κυβέρνησης ειδικού σκοπού με την συμμετοχή του Ποταμιού, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Στην πραγματικότητα η απόφαση και η αντίστοιχη πρωτοβουλία δεν είναι δική του. Εάν ο κ. Αλέξης Τσίπρας για οποιονδήποτε λόγο, προχωρήσει σε κυβέρνηση με την συμμετοχή των κομμάτων της αντιπολίτευσης τότε ο κ. Καμμένος δεν έχει χώρο σε μία τέτοια κυβέρνηση όπως άλλωστε έχει ξεκαθαρίσει από καιρό ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης. Ο κ. Καμμένος επιχειρηματολόγησε εναντίον αυτής της προοπτικής λέγοντας ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν εκείνοι οι οποίοι όταν ο πρωθυπουργός έδινε μάχη με τους εκπροσώπους των δανειστών, τον πίεζαν να τα δώσει όλα και να υποχωρήσει.

Πάντως καθώς το σενάριο της κυβέρνησης ειδικού σκοπού δεν φαίνεται να προχωρά καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θέλουν να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες, ο κ. Καμμένος θα παραμείνει στην κυβέρνηση. Η κατάσταση πάντως θα ξεκαθαρίσει μετά και την δεύτερη ψηφοφορία στην Βουλή στις 22 Ιουλίου αφού τότε θα κάνει τις κινήσεις του ο κ. Τσίπρας. Θα είναι δε οι αποφάσεις του συνάρτηση και των εξελίξεων στο κόμμα του αλλά και της στάσης των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Δηλώσεις για την στάση που θα κρατήσει από εδώ και πέρα και ειδικότερα στο θέμα της συμφωνίας έκανε πριν από λίγο ο Π. Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσουν τα μέτρα που συμφώνησε το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ξεκαθαρίζοντας ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάστε πώς «ξηλώνει» τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Τσίπρας και πότε ανακοινώνεται η νέα Κυβέρνηση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.