“Ξύπνησε” μετά από 6 χρόνια ο Καραμανλής: Τι είπε για το δημοψήφισμα [video]

Τι δήλωσε για το δημοψήφισμα ο Κώστας Καραμανλής;

Μετά από έξι χρόνια στο πολιτικό περιθώριο -εκ των οποίων τα πέντε περιείχαν σκληρά προγράμματα προσαρμογής- ο Κώστας Καραμανλής προχώρησε σε τηλεοπτική δήλωση για το ζήτημα του δημοψηφίσματος, χαρακτηρίζοντάς το ως πρόκληση.

Κάλεσε τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα, χρησιμοποιώντας το φόβητρο της εθνικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραμανλής τόνισε αναφερόμενος στο δημοψήφισμα πως όταν αυτές οι προκλήσεις αντιμετωπίστηκαν με ομοψυχία και ενότητα, τα αποτελέσματα ήταν θετικά για τον τόπο, ενώ όταν επικράτησε διχόνοια, υπήρξαν συμφορές.

«Μια τέτοια πρόκληση αντιμετωπίζουμε σήμερα και η έκβαση της θα εξαρτηθεί από την τελική επιλογή», ενώ μάλιστα επέρριψε και ευθύνες στους δανειστές, λέγοντας ότι «οι εταίροι μας έσφαλαν σοβαρά κατά την κρίση, κάτι που κάναμε και εμείς», με το τελευταίο σχόλιο να εμπεριέχει ενδεχομένως και μια αυτοκριτική για την περίοδο όπου διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας.

Συνέχισε λέγοντας πως είναι ζωτική η ανάγκη για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, αφού όπως επισήμανε «τυχόν έξοδο μας από αυτήν θα συνεπαγόταν με ανυπολόγιστες συνέπειες». Σε αυτό το σημείο χρησιμοποίησε το φόβητρο της εθνικής ασφάλειας στην επιχειρηματολογία του τονίζοντας πως «η εθνική ασφάλεια είναι το υπέρτατο κριτήριο».

Διευκρίνισε όμως ότι μοιράζεται αυτές τις σκέψεις με τον ελληνικό λαό δίχως να έχει κανένα όφελος, καθώς δεν θέλει να εμπλακεί σε κομματικές διενέξεις, υπογραμμίζοντας πως θέλει απλά να πει την αλήθεια, όπως έκανε πάντα.

«Εξωθώντας την Ελλάδα εκτός ΕΕ εκθέτουμε την χώρα σε κινδύνους και αυτό δεν πρέπει να γίνει με κανένα τρόπο» δήλωσε συνεχίζοντας την ίδια ρητορική.

«Όσοι νομίζουν πως ψηφίζοντας ¨όχι¨ ενισχύουν την διαπραγματευτική θέση της χώρας, σφάλλουν. Η επικράτηση του ¨όχι¨ θα ερμηνευθεί από όλους, ως επιλογή αποχώρησης από την καρδιά της Ευρώπης. Θα είναι το πρώτο βήμα από την έξοδο» είπε ο κ. Καραμανλής μετά από πέντε χρόνια λιτότητας και μνημονίων, όπου ο ίδιος ήταν παρατηρητής των εξελίξεων από τα τελευταία έδρανα της Βουλής.

Δείτε όλο το διάγγελμα του Κώστα Καραμανλή για το δημοψήφισμα:

Διαβάστε πώς τελειώνει τη ΝΔ και «γλυκοκοιτάει» Τσίπρα ο Καραμανλής, πώς ο Σαμαράς υπονόμευε τον Καραμανλή στη ΝΔ και τι λέει η τελευταία δημοσκόπηση για το δημοψήφισμα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.