Ποια κλειστά επαγγέλματα ανοίγουν μετά τη συμφωνία

Ποια κλειστά επαγγέλματα ανοίγουν λόγω συμφωνίας;

Τo άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων προβλέπει η συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής.

Η συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής προβλέπει το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων που προέβλεπαν οι εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ για την απελευθέρωση της αγοράς αλλά και την πλήρη απελευθέρωση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Οι μεταρρυθμίσεις όπως και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους το οποίο προβλέπει η συμφωνία περιλαμβάνει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, την πώληση των ΜΗΣΥΦΑ από τα σούπερ μάρκετ, τις άδειες των φαρμακείων, το καθεστώς πώλησης του γάλακτος και των φούρνων, μέτρα για τις περιόδους των εκπτώσεων και άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Επίσης απελευθέρωση προβλέπεται στον κλάδο των ποτών και των προϊόντων πετρελαίου ενώ στο κάδρο μπαίνει και ο κλάδος της μεταποίησης Παράλληλα μπαίνουν φουλ οι μηχανές για μεταρρυθμισεις στην προώθηση του ανταγωνισμού, με την τεχνική υποστήριξη του ΟΟΣΑ, για το χονδρικό εμπόριο, τις κατασκευές, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα μέσα ενημέρωσης.

Επίσης η κυβέρνηση έχει ταχθεί υπέρ και στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και συγκεκριμένα των μηχανικών, των συμβολαιογράφων, των αναλογιστών και των δικαστικών επιμελητών, ενώ έχει δεσμευτεί για την κατάργηση των μη ανταποδοτικών τελών.

Διαβάστε τι αποφάσισαν οι θεσμοί για την Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.