Ποιος βουλευτής φαίνεται να έβγαλε 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό. Σκάνδαλο

Ποιος βουλευτής φαίνεται να έβγαλε 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό;

Δημοσιεύματα στην Κρήτη μιλούν για βουλευτή που φέρεται να έβγαλε 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό εν μέσω capital controls.

Τα δημοσιεύματα για τις καταθέσεις του βουλευτή ξεκίνησαν από το ενημερωτικό site candianews.gr ενώ στο συγκεκριμένο δημοσίευμα περιγράφεται ο τρόπος της μεταφοράς καθώς, όπως αναφέρεται, ο συγκεκριμένος παράγοντας εισήλθε στην τράπεζα ενώ ήταν κλειστή, χρησιμοποιώντας την πολιτική του ιδιότητα, και αξίωσε να μεταφέρει στο εξωτερικό από τον λογαριασμό του ποσό που υπερέβαινε το 1 εκατομμύριο ευρώ για επενδύσεις.

Μετά τις αρνήσεις των στελεχών της τράπεζας, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του candianews.gr, o εν λόγω πολιτικός παράγοντας είχε επαφές με στελέχη της κεντρικής διοίκησης της Τραπέζης της Ελλάδος και κατόπιν αυτών του επετράπη να πραγματοποιήσει τη συναλλαγή, μεταφέροντας το ποσό σε λογαριασμό γαλλικής τράπεζας.

Σύμφωνα με τα συνεχόμενα δημοσιεύματα του συγκεκριμένου site, για το θέμα ενημερώθηκε τόσο το υπουργείο Οικονομικών όσο και το γραφείο του πρωθυπουργού.

Η σειρά των δημοσιευμάτων φωτογράφιζε πολιτικό πρόσωπο από το μπλοκ του «ναι» στο Ηράκλειο.

Μετά τα δημοσιεύματα υπήρξε οξύτατη αντίδραση του βουλευτή Ηρακλείου της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος προσέφυγε στον εισαγγελέα καθώς όπως λέει φωτογραφήθηκε ο ίδιος.

Σε ανακοίνωσή του ο Ηρακλειώτης βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης τονίζει επίσης πως μετά το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναπαράχθηκαν σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρονταν σε συγκεκριμένα ονόματα, μεταξύ των οποίων και το δικό του, αποδίδοντάς του τη συγκεκριμένη πράξη.

Επίσης ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, ενώ μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι ποτέ δεν έχει βγάλει χρήματα εξωτερικό, ούτε πριν τα capital controls.

Επίσης κατέθεσε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων στη Βουλή και απευθύνεται στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης και στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ζητά άμεσα τη δημοσιοποίηση και την προσκόμιση όλων των στοιχείων (εάν υπάρχουν) που επικαλούνται τοπικά δημοσιεύματα του Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτηση: «Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τον τόπο μας, η ύπαρξη τέτοιων δημοσιευμάτων χωρίς τεκμηρίωση ή η πιθανότητα ύπαρξης τέτοιων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Επειδή, ουδεμία απολύτως ανάμιξη έχω με την υπόθεση, αισθάνομαι, όμως, την υποχρέωση να συμβάλλω στην προστασία του «υγιούς» πολιτικού συστήματος της χώρας, στην απονομή της δικαιοσύνης και στην απρόσκοπτη λειτουργία της αντικειμενικής και αξιόπιστης ενημέρωσης, παρακαλώ για την άμεση αποστολή των επικαλούμενων στοιχείων (εάν υπάρχουν) στη δικαιοσύνη, καθώς και τη δημοσιοποίησή τους.

Η άμεση αποκατάσταση της αλήθειας αποτελεί μέγιστο ζήτημα ηθικής τάξης. Οι καιροί δεν επιδέχονται αμφισημίες και ανεύθυνη διάδοση φημών και «συμπερασμάτων» διότι πολύ απλά σπιλώνονται ανεπανόρθωτα προσωπικότητες και υπολήψεις, όπως επίσης δεν επιτρέπεται (εάν όντως υπάρχουν στοιχεία στη διάθεση σας) να μην ενημερώνονται οι πολίτες και η δικαιοσύνη, η οποία έχει επιληφθεί του θέματος και έχει ξεκινήσει έρευνα από το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015».

Διαβάστε τι θα γίνει με ΦΠΑ, φόρους, συντάξεις και ποιες χώρες θέλουν την Ελλάδα και ποιες να μας πετάξουν έξω από την Ευρωζώνη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.