Ρέντσι εκτός εαυτού: “Μέρκελ, σταματά να ταπεινώνεις την Ελλάδα!”

Ποια η έξαλλη αντίδραση του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι στα παιχνίδια της Άνγκελα Μέρκελ;

Ο δημοσιογράφος του Guardian Αλμπέρτο Ναρντέλι γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Η Ιταλία λέει στην Γερμανία: “Αρκετά” – Πρέπει να σταματήσει η ταπείνωση της Ελλάδας, πρέπει να εξευρεθεί μία συμφωνία και κοινό έδαφος για το καλό της ΕΕ». Το σχέδιο Σόιμπλε για πενταετές Grexit, τα εμπόδια της Φινλανδίας, οι απαιτήσεις για νέα σκληρότερα μέτρα φαίνεται πως δεν εξαντλούν μόνο την υπομονή της Ελλάδας αλλά και άλλων κρατών της ευρωζώνης που περιμένουν επιτέλους μια λύση από το Eurogroup.

Οι διαρροές πως η Άνγκελα Μέρκελ ήταν όχι μόνο ενήμερη αλλά και σύμφωνη με το σχέδιο Σόιμπλε για προσωρινό Grexit βάζει την καγκελάριο της Γερμανίας στο κάδρο των αντιδράσεων. Όπως και το γεγονός πως με πρόσχημα τον κυβερνητικό συνασπισμό και το μέλλον του, οι Φινλανδοί βάζουν ξανά τρικλοποδιά σε μια συμφωνία με την Ελλάδα.

Αν το Eurogroup αποτύχει, όπως όλα δείχνουν, τη λύση θα κληθούν να δώσουν σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής οι υπουργοί κρατών και κυβερνήσεων. Και εκεί ίσως ορισμένοι να ξεσπάσουν κατά της Άνγκελα Μέρκελ.

Ένας από αυτούς, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Guardian, Alberto Nardelli, θα είναι και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι. Τέλος στην ταπείνωση της Ελλάδας και άμεση επίτευξη συμφωνίας θα ζητήσει ο Ματέο Ρέντσι, ένας από τους συμμάχους της Ελλάδας και του Αλέξη Τσίπρα στην προσπάθεια για την εξέρευση λύσης, από την Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο, υπάρχουν πληροφορίες πως ο Ιταλός ηγέτης φέρεται να είναι αποφασισμένος να ζητήσει από την Γερμανίδα καγκελάριο να βρει κοινό τόπο με την ελληνική κυβέρνηση και να θέσει τέλος στην κρίση.

Οι πληροφορίες για παρέμβαση Ρέντσι έρχονται λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη εγγράφου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που περιέχει πρόταση για τουλάχιστον 5ετή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

“Ουδέποτε τέθηκε τέτοια πρόταση, από οποιονδήποτε” διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου ενώ το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο πάνω στο εναλλακτικό σενάριο που έφερε στο φως δημοσίευμα της FAZ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.