Βόμβα Wikileaks: Η Μέρκελ ήξερε από το 2011 ότι η Ελλάδα δε θα αποπλήρωνε το χρέος

Πώς η Μέρκελ ήξερε πως το χρέος της Ελλάδας δεν ήταν βιώσιμο από το 2011;

Στοιχεία από την παρακολούθηση των επικοινωνιών Γερμανών κυβερνητικών αξιωματούχων από την αμερικανική υπηρεσία NSA φέρνει στο φως το Wikileaks, σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, το χρέος της Ελλάδας και τις επιδιώξεις της γερμανικής κυβέρνησης.

Όπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες, η Άνγκελα Μέρκελ επεσήμανε ακόμη και μετά το κούρεμα του 2011, πως το ελληνικό χρέος δεν ήταν βιώσιμο και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να το αποπληρώσει. Την ίδια ώρα τα μέτρα που εφαρμόζονταν συρρίκνωναν ακόμη περισσότερο την ελληνική οικονομία και διόγκωναν το χρέος.

Η καγκελάριος πίστευε εδώ και χρόνια ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και πως η ελληνική οικονομία δεν θα μπορούσε να βγει από την κρίση. Η NSA είχε καταγράψει συνομιλία της Μέρκελ με συνεργάτη της τον Οκτώβριο του 2011, λίγες ημέρες πριν από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής για επιπρόσθετο κούρεμα των ομολόγων στο 50%, από 21% που είχε συμφωνηθεί μερικούς μήνες πριν.

Όπως προκύπτει από την παρακολούθηση των επικοινωνιών της, η Άνγκελα Μέρκελ επεσήμανε και εκτιμούσε πως η Αθήνα δεν θα κατάφερνε να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, ακόμη και με ένα επιπλέον κούρεμα, καθώς δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί το υπόλοιπο χρέος της. Σημειώνεται πως την ίδια περίοδο η τρόικα συνέχιζε να εφαρμόζει ένα ακραίο πρόγραμμα περικοπών, καθιστώντας την ελληνική οικονομία ακόμη πιο αδύναμη και διογκώνοντας το χρέος.

«Οι σημερινές αποκαλύψεις δείχνουν ότι η εκστρατεία οικονομικής κατασκοπείας των ΗΠΑ εκτείνεται προς τη Γερμανία και σημαντικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς για θέματα όπως η ΕΚΤ και η ελληνική κρίση», αναφέρει ο Τζούλιαν Άσαντζ, ιδρυτής του WikiLeaks και προσθέτει:

«Οι αποκαλύψεις δείχνουν πως η Βρετανία βοηθά τις ΗΠΑ να κατασκοπεύουν θέματα που αφορούν την Ευρώπη. Θα είχαν προχωρήσει η Γαλλία και η Γερμανία με το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από τις BRICS εάν δεν είχε συγκεντρώσει (η Βρετανία) αυτές τις πληροφορίες και εάν δεν τις είχε δώσει στις ΗΠΑ -οι οποίες θα πρέπει να τρομοκρατήθηκαν από τις γεωπολιτικές επιπτώσεις;»

Διαβάστε τι θα γίνει με τις καταθέσεις σε περίπτωση χρεοκοπίας και αν θα διαγραφεί το χρέος αν πάμε στη δραχμή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.