Παραίτηση βόμβα Σαμαρά: Γιατί παραιτήθηκε με δάκρυα από πρόεδρος της ΝΔ

Την παραίτησή του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Σε αλλαγή ηγεσίας οδηγείται και επίσημα η Νέα Δημοκρατία μετά και την απαίτηση Μπακογιάννη για παραίτηση Σαμαρά.

Την απόφασή του να παραιτηθεί από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς, ορίζοντας ως προσωρινό πρόεδρο τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε την ανάγκη να παραμείνουν οι πολίτες ενωμένοι και να εξουδετερώσουν όλοι μαζί την απειλή του διχασμού, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση άμεσα να προχωρήσει χωρίς αργοπορία σε ενέργειες που θα επαναφέρουν την ομαλότητα στη χώρα, και της ευχήθηκε να το πετύχει.

Τόνισε ακόμα πως ο ίδιος, με τη στρατηγική που ακολούθησε εν όψει του δημοψηφίσματος, ήθελε να διευκολύνει την έκφραση της διακομματικής συσπείρωσης του “ναι”, ενώ παραδέχθηκε πως η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται μία νέα αρχή.

Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε επιπλέον εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά πως κατά την ηγεσία του είχε να παλέψει “πολλά, μέσα και έξω”, και αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις, ενώ υποστήριξε πως πολλοί από τους κινδύνους τους οποίους είχε προβλέψει έχουν επαληθευτεί και ευχήθηκε να μη βγουν αληθινοί όλοι οι κίνδυνοι αυτοί.

Όλα τα ενδεχόμενα ήταν ανοιχτά στη ΝΔ λίγα λεπτά πριν κάνει την δήλωση προς τον ελληνικό λαό ο Αντώνης Σαμαράς.

Το κλίμα στην Συγγρού ήταν ιδιαιτέρως βαρύ και ηλεκτρισμένο. Ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν πολύ ώρα κλεισμένος στο γραφείο του με τους στενούς του συνεργάτες γράφοντας την δήλωση της παραίτησής του όπως αποδείχτηκε.

Δείτε τη δήλωση παραίτησης του Αντώνη Σαμαρά:

Διαβάστε ποιοι οι νέοι διάδοχοι του Σαμαρά στη ΝΔ και ποιον ψηφίζουν για πρόεδρο της ΝΔ στη δημοσκόπηση MRB.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.