Σύνοδος Κορυφής: Άγριος καυγάς Μέρκελ-Ολάντ για Ελλάδα, “Να μπει ένα όριο πια!”

Έξαλλη είναι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, αναφέρει η γερμανική FAS λίγο πριν την καθοριστική Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έγινε… έξαλλη με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ όταν πληροφορήθηκε –προφανώς μέσω του Τύπου– ότι Γάλλοι εμπειρογνώμονες βοήθησαν την ελληνική κυβέρνηση να συντάξει τις νέες προτάσεις που κατατέθηκαν στους θεσμούς, όπως αναφέρει η FAS.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα η κυρία Μέρκελ «τηλεφώνησε με άγριες διαθέσεις» στον κύριο Ολάντ και παραπονέθηκε ως φαίνεται γιατί δεν την είχε ενημερώσει προσωπικά για το συγκεκριμένο θέμα.

«Χάθηκε το πιο σημαντικό νόμισμα, που είναι η εμπιστοσύνη. Θα έχουμε σκληρές διαπραγματεύσεις. Ξέρω ότι τα νεύρα όλων είναι τεντωμένα. Το βράδυ θα ελέγξουμε αν μπορούμε να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις».

Αυτές ήταν οι δηλώσεις Μέρκελ μπαίνοντας στη Σύνοδο Κορυφής. «Δεν έχουμε λάβει ομόφωνη ενημέρωση από το Eurogroup. Δεν προκαλεί έκπληξη αυτό με δεδομένη την έλλειψη εμπιστοσύνης, που είναι κάτι βασικό», είπε ακόμη η Γερμανίδα Καγκελάριος.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Δεν θα υπάρξει συμφωνία με κάθε κόστος. Πρέπει να εξασφαλιστεί ότι τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα, τόσο για το μέλλον της Ελλάδας, όσο και για την Ευρώπη. Σήμερα θα δούμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο».

Σε αντίθετη γραμμή ο γάλλος πρόεδρος

«Θέλω να μάθω πολύ συγκεκριμενες λεπτομέρεις σήμερα. Πρέπει να σηματοδοτήσουμε ποιά είναι η γενική μας θεώρηση για την Ευρώπη. Η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να έχουμε συμφωνία απόψε. Υπάρχει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και η Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. Εντός, υπό αίρεση, δεν υπάρχει. Η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις» είπε ο Φρανσουά Ολάντ πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.

«Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες. Η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι είναι έτοιμη να τις θεσπίσει γρήγορα. Τότε η Ευρώπη θα προσφέρει τη στήριξή της», τόνισε βέβαια και ο Γάλλος πρόεδρος. Και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. «Το Grexit θα σήμαινε ότι η Ευρώπη κινείται προς τα πίσω. Δεν το θέλω αυτό», κατέληξε ο Ολάντ.

Διαβάστε τι αποφάσισαν οι ΥΠΟΙΚ για τα μέτρα που θέλει το Eurogroup και τον άγριο καυγά Σόιμπλε – Ντράγκι για την Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.