Έξαλλος ο Τσίπρας με Αρβανίτη: Ποιες ερωτήσεις τον έβγαλαν απ’τα ρούχα του

Εκνευρισμό προκάλεσαν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ορισμένες από τις ερωτήσεις που δέχθηκε κατά τη δίωρη συνέντευξή του στο Κόκκινο με τον Κώστα Αρβανίτη.

Οι τρεις ερωτήσεις στις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας ύψωσε χαρακτηριστικά τον τόνο της φωνής του αφορούσαν την αστυνομία, την έμμεση μείωση μισθών και συντάξεων μέσω της αύξησης του ΦΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και το σκίσιμο του μνημονίου.

Όταν, ο Κώστας Αρβανίτης του επισήμανε τα μηνύματα των ακροατών για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας όπως αυτά καταγράφηκαν κατά τη συγκέντρωση της 15ης Ιουλίου, ο κ. Τσίπρας φάνηκε να εκνευρίζεται ειδικά όταν ο δημοσιογράφος του είπε ότι «υπήρχαν και σπασίματα χεριών, κύριε πρόεδρε».

Τότε ο Αλέξης Τσίπρας έχασε την ψυχραιμία του και σε υψηλούς τόνους είπε: «Η άλλη πλευρά καλύφθηκε με τις βόμβες που πήγαν να καεί ο κόσμος; Ότι ήταν 15 αλλοδαποί καλύφθηκε; Η αστυνομία τι πρέπει να κάνει όταν υπάρχει καταιγισμός βομβών; Να περιμένει μέχρι να καεί; Για σταθείτε λίγο».

Η υψηλών τόνων απάντηση του πρωθυπουργού προκάλεσε την παρατήρηση του δημοσιογράφου: «σας θυμώνω; Γιατί;» με τον Αλέξη Τσιπρα να απαντά «γιατί είμαι σε οικείο περιβάλλον»…

Νωρίτερα υπήρξε ένταση όταν ο Κώστας Αρβανίτης του είχε επισημάνει ότι υπάρχει μείωση μισθών και συντάξεων με την αύξηση του ΦΠΑ. «Είμαστε όλοι απογοητευμένοι αλλά να αυτομαστιγωνόμαστε γιατί η αριστερά έχει μάθει στη λαθολογία δεν είναι σωστό» απάντησε με ένταση ο πρωθυπουργός.

Ακόμη όταν ο δημοσιογράφος ανέφερε «είχατε πει θα καταργήσετε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο», ο κ. Τσίπρας απέκρουσε την ερώτηση λέγοντας: «αφήστε αυτή τη λαϊκίστικη προσέγγιση».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δίωρης συνέντευξης υπήρξε μια επιδερμική αναφορά από τον πρωθυπουργό στις κινήσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη για τον οποίο δεν ρωτήθηκε. Ωστόσο όταν ρωτήθηκε για τη συμφωνία είπε: «Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν ακόμα και ποινικές διαδικασίες σχετικά με τον εάν είχε ο κ. Βαρουφάκης δεύτερο πλάνο. Φανταστείτε τι θα γινόταν εάν είχαμε καταρρεύσει. Δε μετανιώνω ούτε στιγμή για όσα έγιναν αυτούς τους πέντε μήνες. Και για την οικονομία τα πράγματα είναι αναστρέψιμα. Συνεχίζει να αξίζει τον κόπο. Θεωρείται ήττα για όσους λένε ότι η επανάσταση θα γίνει με επέλαση στα χειμερινά ανάκτορα. Δε θα είχαν αυτήν την πολυτέλεια εάν η 12η Ιουλίου δεν ήταν πραγματικότητα».

Διαβάστε ποιες δηλώσεις Τσίπρα-Λαφαζάνη φέρνουν οριστικά τη ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ και πότε μπήκε στο νοσοκομείο ο Τσίρπας και το κράτησαν κρυφό.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.