Αλέξης Τσίπρας: δείτε το διάγγελμα μία ανάσα πριν το δημοψήφισμα | Live streamin

Δείτε το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα σε Live streaming. Τι θα πει στο διάγγελμα ο Αλέξης Τσίπρας;

Σε διάγγελμα ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Διάγγελμα θα κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Μέγαρο Μαξίμου από λεπτό σε λεπτό.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμα θα αναφερθεί στις τελευταίες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και την επιστολή που απέστειλε στους θεσμούς.

Επισημαίνεται ότι η επιστολή δύο σελίδων, που εστάλη στους προϊσταμένους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναλύει το αίτημα-έκπληξη της Τρίτης για την επέκταση του προγράμματος διάσωσης και γιαένα νέο τρίτο πρόγραμμα 29,1 δισ. ευρώ, γράφει ο Πίτερ Σπίγκελ στους Financial Times, δημοσιεύουν την επιστολή.

Η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα λέει ότι Αθήνα θα αποδεχθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις του ΦΠΑ με μία αλλαγή: να διατηρηθεί η ειδική 30% έκπτωση στα ελληνικά νησιά, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές. Στα συνημμένα αριστερά μπορείτε να δείτε την επιστολή προς την ΕΕ με την υπογραφή του κ. Τσίπρα.

Στο επίμαχο θέμα της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, ο Αλέξης Τσίπρας ζητά οι αλλαγές για την ηλικία συνταξιοδότησης στα 67 από το 2022 να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, και όχι αμέσως. Όσον αφορά το ΕΚΑΣ ζητεί στην επιστολή του να καταργηθεί σταδιακά και πιο αργά από ότι ζητούσαν οι πιστωτές με τελική ημερομηνία το Δεκέμβριο του 2019.

Από την πλευρά τους οι Ευρωπαίοι υποδέχονται με δυσπιστία τη νέα πρόταση του Αλέξη Τσίπρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει μεγάλο και οι υπουργοί Οικονομικών δύσκολα θα δεχθούν, ενώ τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για εμπλοκή. «Δεν υπάρχει σοβαρή βάση συζήτησής», λένε αξιωματούχοι των Βρυξελλών.

Οι θεσμοί τονίζουν ότι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα είναι ανεδαφικές, δεδομένου του νέου δημοσιονομικού κενού που έχει δημιουργήσει το bank run, η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων και γενικώς η αναγγελία του δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμα θα δεχτεί την πρόταση των θεσμών με μικροαλλαγές.

Η Ελλάδα θα αποδεχθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, με την εξαίρεση του 30% στα νησιά και αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 από τον Οκτώβριο

Δείτε το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα σε live streaming, εδώ.

Διαβάστε πώς ο Γιούνκερ «νόθευσε» τις προτάσεις Τσίπρα για να κοροϊδέψει τους Έλληνες και τι είπε για το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ο Τσίπρας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.