Αλέξης Τσίπρας, Γενέθλια: Τα πόσα κλείνει. Οι 19 άγνωστες φωτογραφίες της ζωής του

Δείτε τις 19 άγνωστες φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τα γενέθλιά του.

Τουλάχιστον περιπετειώδη θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα φετινά γενέθλια για τον Αλεξη Τσίπρα ο οποίος στο πρώτο κεράκι της πέμπτης δεκαετίας της ζωής του βρίσκεται ανάμεσα στις συμπληγάδες πέτρες της διαπραγμάτευσης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα 41 χρόνια βρίσκουν τον Αλέξη Τσίπρα στο τιμόνι της χώρας μια θέση που είναι άγνωστο αν ονειρευόταν όταν στην αρχή της δεκαετίας του ’90 ως μέλος της ΚΝΕ – τότε – συμμετείχε στο μαθητικό κίνημα κατά την περίοδο των καταλήψεων.

Η πορεία του στον στίβο της πολιτικής ως φοιτητής περιελάμβανε τη μετάβαση του σε σχήματα της ανανεωτικής αριστεράς ενώ διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ και μέλος της συγκλήτου του ΕΜΠ. Ήταν, επίσης, μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ την περίοδο 1995-1997.

Η πορεία του στον προκάτοχο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Συνασπισμό, ξεκινά το 1999 όταν εξελέγη Γραμματέας της Νεολαίας του Συνασπισμού, θέση που διατήρησε μέχρι το 3ο Συνέδριο της Οργάνωσης το Μάρτιο του 2003.

Το επόμενο βήμα στην κομματική ιεραρχία αποτέλεσε η εκλογή του Αλέξη Τσίπρα– στην πέμπτη κατά σειρά θέση – ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ στο 4ο Συνέδριο το Δεκέμβριο του 2004.

Πρώτη δοκιμασία στον δημόσιο πολιτικό στίβο η συμμετοχή του στις δημοτικές εκλογές του 2006 όταν εκλέχθηκε με 10,51% δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Αθηναίων, ως επικεφαλής της κίνησης “Ανοιχτή Πόλη”.

Η πορεία προς την εσωκομματική – σε πρώτη φάση – εξουσία είχε ξεκινήσει για τα καλά και σφραγίστηκε με την εκλογή του το 2008 από το 70% των συνέδρων στην ηγεσία του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας.

Στις 14 Ιουλίου του 2013, στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αναδείχθηκε πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος του ενιαίου κόμματος με ποσοστό 74,08% έναντι της Σίσσυς Βωβού με ποσοστό 4,69%, του Παναγιώτη Ηλιόπουλου με ποσοστό 0,66% και 20,57% λευκών ψηφοδελτίων.

Στις 25 Ιανουαρίου του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε νικητής των εθνικών εκλογών με ποσοστό 36,34% των ψήφων και 149 έδρες στη Βουλή. Για πρώτη φορά η Αριστερά καταγράφηκε στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας ως η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη.

Στις 26 Ιανουαρίου του 2015, ορκίστηκε με πολιτικό όρκο πρωθυπουργός στην κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο πρώτος ηγέτης της χώρας που έδωσε πολιτικό όρκο.

Δείτε τις άγνωστες φωτογραφίες από τη ζωή του Αλέξη Τσίπρα:

Διαβάστε πώς Τσίπρας-Λαφαζάνης διαλύουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.