Δήλωση ΣΟΚ Βαλαβάνη: Μπλοκάρουν τα ευρώ και τα κοσμήματα στις θυρίδες

Δήλωση σοκ από την αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη πριν από λίγη ώρα στον ALPHA σχετικά με τις θυρίδες Τραπεζών.

Η κ. Βαλαβάνη είπε: «Οποιος έχει θυρίδα μπορεί να πάει στην Τράπεζα και με συνοδεία τραπεζικού υπαλλήλου να πάρει ό,τι θέλει μέσα από τη θυρίδα εκτός από χρήματα». Η δήλωση αυτή προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση ενώ λίγο αργότερα και ύστερα από τις αντιδράσεις παρευρισκομένων, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως το κράτος δεν θα πάρει τα χρήματα όσων έχουν λεφτά σε θυρίδα.

Η απάντηση της κυρία Βαλαβάνη ήρθε ύστερα από ερώτηση του Δήμου Βερύκιου ο οποίος ανέγνωσε μηνυμα που έλαβε από τηλεθεάτρια η οποία ανέφερε πως ζήτησε πληροφορίες από Τράπεζε για την θυρίδα της και ο υπάλληλος της είπε να κάνει αίτηση και παρουσία εισαγγελέα να πάει στη θυρίδα της.

Λίγο αργότερα, η κυρία Βαλαβάνη σε ερώτηση που της ξαναέγινε επισήμανε πως το θέμα με τις θυρίδες συζητήθηκε με τραπεζίτες όταν τέθηκε ζήτημα με ανθρώπους που έχουν διάφορα έγγραφα μέσα στις θυρίδες. Η κυρία Βαλαβάνη είπε: «οι άνθρωποι μπορούν να πάνε στις θυρίδες να πάρουν τα έγγραφά τους αλλά δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους όσο υπάρχει capital controls αυτό συζητήθηκε με τραπεζίτες και δεν είναι απόφαση της κυβέρνησης. Επίσης δεν μπορούν να πάρουν ούτε κοσμήματα και χρυσαφικά παρά μόνο έγγραφα».

Ωστόσο, η εν λόγω δήλωση διαψεύστηκε από τη Λούκα Κατσέλη.

Διαβάστε μέχρι πότε παγώνει το κούρεμα καταθέσεων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.