Βόμβα Βαρουφάκη για δημοψήφισμα: “Αν βγει ΝΑΙ δεν υπογράφω συμφωνία”, πότε θα παραιτηθεί

Τι δήλωσε ότι θα κάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης αν βγει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα; Πότε θα υποβάλλει την παραίτησή του;

Βόμβα έριξε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Θα προτιμούσα να κόψω το χέρι μου από το να υπογράψω μια συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει αναδιάρθρωση χρέους», είπε και πρόσθεσε ότι θα παραιτηθεί από ΥΠΟΙΚ αν βγει το «Ναι» στο δημοψήφισμα.

Σε περίπτωση που επικρατήσει το «Ναι» προέβλεψε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς και άλλοι υπουργοί δεν θα θελήσουν να υπογράψουν τη συμφωνία.

Αν επικρατήσει, όμως, το «Οχι», τότε σίγουρα θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και θα υπάρξει 100% συμφωνία, αλλά διαφορετική από αυτή που προτείνουν οι δανειστές, πρόσθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Αριστερά ή Δεξιά, αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα δεν έχει καμία σημασία» είπε. Και πρόσθεσε: «Θα προτιμούσα να κόψω το χέρι μου από το να υπογράψω μια συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει αναδιάρθρωση του χρέους».

«Αμφισβητώ την άποψη ότι δεν μας εμπιστεύονται, ότι δεν τους αρέσει αυτό που κάνουμε. Το ελληνικό πρόγραμμα είναι η μεγαλύτερη αποτυχία παγκοσμίως στην Ιστορία», συμπλήρωσε. «Αν ο λαός ψηφίσει “Όχι” στο δημοψήφισμα, μέσα σε μια ώρα θα έχουμε συμφωνία».

«Ελάτε Δευτέρα βράδυ, αν βγει το “Ναι” εγώ δεν θα είμαι υπουργός Οικονομικών», τόνισε επίσης.

Λιτή ζωή για τη Δανάη

«Η σύζυγός μου κι εγώ ζούμε μια πολύ λιτή ζωή, αφού πάμε από τη μια πολιτική συνεδρίαση στην άλλη», είπε ο κ. Βαρουφάκης για την προσωπική του ζωή, ενώ σε ερώτηση για το εάν έχει πάρει τα 60 ευρώ από τα ΑΤΜ απάντησε: «Εγώ δεν έχω λάβει τα 60 ευρώ που μου αναλογούν, γιατί αισθάνθηκα ότι θα ήταν ανάρμοστο να στηθώ στην ουρά των ΑΤΜ».

Οι δημοσιογράφοι του Bloomberg ρώτησαν τον κ. Βαρουφάκη αν έχει στηθεί σε ΑΤΜ και εκείνος απάντησε αρνητικά «γιατί δεν προλαβαίνει». Και τότε πώς έχετε λεφτά, ερωτήθηκε, αλλά είπε ότι δεν απαντάει σε προσωπικές ερωτήσεις.

O δημοσιογράφος του Bloomberg Γκάι Τζόνσον, στον οποίο παραχώρησε τη συνέντευξη ο Γιάνης Βαρουφάκης, ανέβασε λίγο μετά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter μια φωτογραφία μόνο με το κράνος του υπουργού και το ακόλουθο μήνυμα «Μαντέψτε ποιος;Ο Βαρουφάκης μου είπε ότι θα παραιτηθεί αν επικρατήσει το “ναι” την Κυριακή»

O ρεπόρτερ του Skynews Ρόμπερτ Νίσμπετ ανέβασε στο twitter του, πως κυβερνητική πηγή τού παραδέχθηκε ότι αν η απάντηση στο δημοψήφισμα της Κυριακής είναι «ναι» τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα παραιτηθεί από την κυβέρνηση.

Διαβάστε τι έγραψε για το δημοψήφισμα στο Facebook ο Τσίπρας και την ανατροπή στην τελευταία δημοσκόπηση για το δημοψήφισμα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.