Βαρουφάκης: “Έχουμε στο ΥΠΟΙΚ έτοιμη συμφωνία με τους δανειστές προς υπογραφή”

Τι δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης για την πρόταση των δανειστών που έχει στα χέρια του και τη συμφωνία;

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, είπε στον δημοσιογράφο του Channel 4, Πολ Μέισον, ότι οι δανειστές έχουν ήδη προτείνει νέα συμφωνία.

Μια νέα πρόταση των δανειστών την οποία θα υπέγραφε, αποκάλυψε ότι έχει ήδη δεχτεί ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στον Βρετανό δημοσιογράφο, Πολ Μέισον, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι υπάρχει «κάπου στο κτίριο» αυτή η πρόταση η οποία «θα μπορούσε να σώσει την Ελλάδα από την κρίση», ενώ όταν ρωτήθηκε πού ακριβώς είναι αυτή, αρνήθηκε να απαντήσει.

«Από τότε που ανακοινώσαμε το δημοψήφισμα ακούσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις από τις Βρυξέλλες», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι η νίκη του «όχι» στο δημοψήφισμα, θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική ισχύ της κυβέρνησης

Ερωτώμενος εάν κάποιοι υπουργοί έχουν λυγίσει εξαιτίας την πίεσης, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε πως όλοι συμμετέχουν στην καμπάνια υπέρ του «όχι».

Τέλος, κληθείς να απαντήσει για το ενδεχόμενο επικράτησης του «ναι», ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η πρόταση θα περάσει για έγκριση από τη βουλή, αλλά ο ίδιος είπε ότι «δεν είμαι αναγκασμένος να την υπογράψω εάν θεωρώ ότι δεν είναι βιώσιμη», υπονοώντας ότι θα θέσει την παραίτησή του από υπουργός των Οικονομικών.

Παράλληλα επάρκεια ρευστότητας έως τη λήξη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου διαπίστωσε η ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή τραπεζιτών και αποφασίσθηκε συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής την Κυριακή που θα επανασχεδιάσει την επανεκκίνηση του τραπεζικού συστήματος από την Τρίτη.

Ειδικότερα, η σύσκεψη έγινε στο Υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των:

Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη
Υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη
Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δ. Μάρδα
Υποδιοικητή της ΤτΕ Θ. Μητράκου
Διευθύνοντος Συμβούλου της Πειραιώς Α. Θωμόπουλου
Προέδρου Β. Ράπανου και Δ/ντος Συμβούλου Δ. Μαντζούνη της Alpha Bank
Προέδρου Ν. Καραμούζη και Δ/ντος Συμβούλου Φ. Καραβία της Eurobank
Προέδρου I. Γαμβρίλη και Δ/ντος Συμβούλου Α. Αντωνόπουλου της Attica Bank
Προέδρου Λ. Κατσέλη και Δ/ντος Συμβούλου Λ. Φραγκαδιάκη της Εθνικής Τράπεζας
Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χ. Γκόρτσου.

Κατά τη διάρκειά της διαπιστώθηκε και η εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών, Τράπεζας της Ελλάδος και Ένωσης Τραπεζών.

Διαβάστε γιατί θα κάνουν πίσω οι Ευρωπαίοι για το δημοψήφισμα 2015, τι είπε ο Τσίπρας στο νέο διάγγελμα για το δημοψήφισμα και τι πώς οι αναποφάσιστοι κρίνουν το αποτέλεσμα στη δημοσκόπηση Public Issue για το δημοψήφισμα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.