Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Γιατί έγινα υπουργός Τουρισμού

Τι δήλωσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη για τους λόγους που έγινε υπουργός Τουρισμού; Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να παραμείνει υπουργός και σε επόμενη κυβέρνηση.

Άλλοι διστακτικοί άλλοι περισσότερο τολμηροί, αρκετοί από τους υπουργούς της υπηρεσιακής κυβέρνησης ανταποκρίθηκαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που τους περιστοίχισαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά το πέρας της τελετής ορκωμοσίας.

Από όλους όμως ξεχώρισε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, που μίλησε για τους λόγους που τη συνδέουν με τον τουρισμό, την Ελλάδα και τον πολιτισμό.

Ένα από τα πρόσωπα της ημέρας, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Άλκηστις Πρωτοψάλτη ζήτησε χρόνο για να εξοικειωθεί με τα νέα της καθήκοντα.

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι η δουλειά της μπορεί να γίνει επικοινωνιακό όπλο για την προβολή της χώρας, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη απάντησε για τους λόγους που έγινε υπουργός: «Ούτως ή άλλως μέχρι τώρα μέσα από αυτά τα 40 χρόνια που είμαι σε αυτό που λέγεται ελληνικό τραγούδι, ελληνικός πολιτισμός και ελληνική γλώσσα που πιστεύω ότι είναι το ωραιότερο άνθος του πολιτισμού μας, μεταφέρω την ψυχή, την αγάπη, την αισιοδοξία τον πολιτισμό και όλα όσα κρίνει ο ελληνικός λαός».

Μπορεί να είστε περισσότερο από 23 ημέρες υπουργός, σχολίασε δημοσιογράφος, «Θα τα πούμε», περιορίστηκε να δηλώσει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά και απομακρύνθηκε από τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να δεχθεί να γίνει υπουργός, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έλαβε τηλεφώνημα από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με τον οποίο έχουν σχέσεις από το παρελθόν.

Σημειώνεται οτι η προηγούμενη ενασχόληση της Άλκηστη Πρωτοψάλτη πριν ασχοληθεί με το τραγούδι, ήταν ξεναγός σε τουριστικό λεωφορείο.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη το Σάββατο 29 Αυγούστου, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία της, παραχωρεί συναυλία στον Τύμβο Μαραθώνα. Η συναυλία θα έχει ελεύθερη είσοδο για τη νύχτα της πανσελήνου, κατόπιν συνεργασίας της με τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους υπουργούς της υπηρεσιακής κυβέρνησης, «η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση θα κάνει ότι προβλέπει το Σύνταγμα», ανέφερε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο υπουργός Επικρατείας Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος.

«Προτεραιότητα είναι η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές και να αποκτήσει εκλεγμένη κυβέρνηση, αυτή είναι η προτεραιότητα», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Συνεχίζουμε να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό από τον τελευταίο νόμο 4336 σε αυτό συνεχίζουμε και το θεσμικό πλαίσιο που ήδη έχει νομοθετηθεί. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε και στις φορολογικές δηλώσεις και στους φορολογικούς ελέγχους. Δεν σταματάει να εργάζεται το υπουργείο Οικονομικών», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στον κρίσιμο τομέα των εσόδων Τρύφων Αλεξιάδης.

“Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε τα κενά τα σχολεία, τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, τα συγγράμματα” , ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Φρόσω Κιάου.

«Αυτό που μπορούμε τουλάχιστον να κάνουμε είναι να επισημάνουμε σε στενή συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες ποια είναι τα προβλήματα που έχουν εκεί ώστε ο επόμενος υπουργός να ασχοληθεί και να τα λύσει», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα και πρόσθεσε: «αυτά σε επίπεδο υπηρεσιακό. Αλλά σε επίπεδο συμβολικό νομίζω ότι ο ρόλος ο δικός μου είναι να τονίσουμε πόσο σημαντικό πράγμα είναι ο πολιτισμός ακόμη και σε μια χώρα που βρίσκεται σε οικονομική κρίση».

Διαβάστε πόσο χρονών είναι η Βασιλική Θάνου και τα απίστευτα σχόλια για την ομοιότητα Βασιλικής Θάνου – Ντένης Μαρκορά στα κοινωνικά δίκτυα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.