Δημοσκόπηση Alco: Αλλάζει η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Εγκεφαλικά ο Τσίπρας

Πόσο πέφτει η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στη δημοσκόπηση Alco;

Προβάδισμα του Σύριζα μόλις 1,5 μονάδας, καταγράφει δημοσκόπηση της Alco, επιβεβαιώνοντας ότι μόνο ένας στους δυο πολίτες που ψήφισαν το κόμμα τον περασμένο Ιανουάριο, είναι έτοιμος να το στηρίξει ξανά.

Η πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση Alco βρίσκεται στο 22,6% έναντι 21,1% της ΝΔ, η συσπείρωση της οποίας κινείται στα επίπεδα του 70%.

Περίπου ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους του Σύριζα δηλώνει «αναποφάσιστος», γεγονός που δίνει ελπίδες στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα μπορέσει να κινητοποιήσει κάποιους από αυτούς -το σύνολό τους φτάνει το 9% στο σύνολο του εκλογικού σώματος.

Όμως, και στη ΝΔ υπάρχουν πολλοί αναποφάσιστοι (περίπου ένας στους πέντε), πράγμα που σημαίνει ότι και εκεί υπάρχει «δεξαμενή» δυνάμει ψηφοφόρων.

Τρίτο κόμμα στη δημοσκόπηση Alco είναι η Χρυσή Αυγή με 6,3%, τέταρτο το Ποτάμι με 5,1%, έκτο το ΚΚΕ με 4,7%, έβδομο το ΠΑΣΟΚ με 4,1% και όγδοο η Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη με 4%.

Στην ένατη θέση βρίσκεται η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη με 3%.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κινούνται κάτω από το όριο της κοινοβουλευτικής επιβίωσης (στο 2,4%).

dimoskopisi-alcoΔείτε το γράφημα με τα ποσοστά των κομμάτων στη δημοσκόπηση Alco:

Τη δημοσκόπηση Alco δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα.

`
Διαβάστε πόσο παίρνουν ΑΝΕΛ. Λεβέντης, Λαφαζάνης στη δημοσκόπηση Marc για Εκλογές 2015 και την ανατροπή στη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στη δημοσκόπηση Bridging Europe.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.