Στις 20 Σεπτεμβρίου (;) οι Εκλογές 2015: Διερευνητική εντολή στη Χρυσή Αυγή; Τι θα γίνει τελικα

Πώς θα παρακάμψουν τη διερευνητική εντολή στη Χρυσή Αυγή στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου;

Κλείδωσαν οι εκλογές 2015, με τον λαό να παίρνει και πάλι την κατάσταση στα χέρια του στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, απο πλευράς του, αναμένεται να “δικαιολογήσει” την απόφασή του για εκλογές μέσω του διαγγέλματός του στις 20.00 μ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως είναι η τρίτη φορά μέσα σε έναν χρόνο, που η χώρα οδηγείται σε εκλογές και μάλιστα εξπρές, με τον Αλέξη Τσίπρα να μην μπορεί να διαχειριστεί τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Ταυτοχρόνως, ιδιαίτερη αναστάτωση προκαλεί η διερευνητική εντολή, την οποία θα πρέπει να λάβουν τα τρία πρώτα κόμματα, συμπεριλαμβανομένης και της Χρυσής Αυγής για σχηματισμό Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την τυπική διαδικασία, εν συνέχεια θα ακολουθήσει η πρόσκληση του προέδρου της Δημοκρατίας στους αρχηγούς των κομμάτων προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης οικουμενικής στήριξης.

Ωστόσο, μια τέτοια ενέργεια φαίνεται πως μπορεί να μπλοκαριστεί εάν υπάρξει δήλωση των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Σε αυτήν την περίπτωση εν λόγω διαδικασία παρακάμπτεται και θα κληθεί η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου να ορκιστεί υπηρεσιακή πρωθυπουργός και να συγκροτήσει κυβέρνηση.

Διαβάστε πώς μπαίνει στην Κυβέρνηση η Χρυσή Αυγή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.