Εκλογές 2015: Τα νέα ονόματα στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ. Η έκπληξη και ο… ξάδερφος Τσίπρα

Ποια τα νέα ονόματα στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές 2015;

Ξεπερνούν τα 100 τα κενά που πρέπει να καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ στις λίστες του, μετά τη διάσπαση του κόμματος, αλλά και την απόφαση πολλών στελεχών να στηρίξουν μεν, αλλά να μην συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στο να καλύψει τα κενά στις λίστες αυτά με… δοκιμασμένα άτομα, στελέχη δηλαδή που κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του κόμματος, υπηρέτησαν από θέσεις υπουργικές, ή άλλες αυτών των γενικών γραμματέων.

Επίσης, από την Κουμουνδούρου διαμηνύεται ότι δεν πρόκειται να αναζητηθούν πολιτικοί που έχουν κάνει «καριέρα» μετακομίζοντας από το ένα κόμμα στο άλλο. Στόχος είναι να βρεθούν πρόσωπα με θετικό πρόσημο, ευρείας αποδοχής από το κόμμα αλλά και με απήχηση σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες και οι οποίοι ενστερνίζονται τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τους διατελέσαντες υπουργούς, στα ψηφοδέλτια των εκλογών 2015 αναμένεται να μπουν ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Χριστόφορος Βερναδάκης,ο αναπληρωτής Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης (στο υπόλοιπο Αττικής), ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Τρύφων Αλεξιάδης αλλά και ο Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία να κατέβει στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Επίσης, στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, σε εκλόγιμες επίσης θέσεις αναμένεται να μπουν και οι Κώστας Πουλάκης (γγ του ΥΠΕΣ), αλλά και ο Δημήτρης Τσουκαλάς (γγ Δημόσιας Διοίκησης).

Το όνομα, όμως, που αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις είναι αυτό του εξάδελφου του πρωθυπουργού, Γιώργου Τσίπρα, ο οποίος είχε επιλεγεί το Φεβρουάριο να αναλάβει γγ του ΥΠΕΞ και ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να μπει στις λίστες σε εκλόγιμη θέση.

Διαβάστε ποια τα 53 μέλη που παραιτήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και γιατί απειλούν να φύγουν Τσακαλώτος, Σακελλαρίδης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.